'İzmir, Türkiye'ye ilham olsun'

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sinema Ofisi ile İzmir Vakfı tarafından kentimize ait senaryo, hikaye veya podcast...

'İzmir, Türkiye'ye ilham olsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sinema Ofisi ile İzmir Vakfı tarafından kentimize ait senaryo, hikaye veya podcast fikirlerinin eser haline dönüşmesi için başlatılan “İzmir’i Yazıyorum” projesi tanıtıldı. Başkan Soyer, “  Şehrimiz  1880’lerden 1922’ye kadar onlarca tiyatro ve sinema salonuna ev sahipliği yaptı. Çok farklı dillerde onlarca günlük gazetenin çıktığı, baloların düzenlendiği bir Akdeniz şehri. Yüzlerce yıl böyle yaşamış bir şehir. Akdeniz’in en önemli liman kentlerinden biri olmuş. Fakat inanılmaz bir çölleşme var” dedi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan projenin tanıtıma Başkan Tunç Soyer  ev sahipliği yaparken,  Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yönetmen, yazar ve oyuncu Ezel Akay, senarist Levent Kazak, antropolog ve yazar Irmak Zileli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Şükran Nurlu ile Ertuğrul Tugay ile sanatseverlerde yer aldı.

Kültür sanat üretimin altını çizen Soyer, “ Toplumların  her yaşayan organizma gibi genetik kodları var. Ne olursa olsun o genetik kodlar bir biçimde varlıklarını sürdürüyor, gün ışığına çıkacakları anı kolluyorlar. Binlerce yıllık tarihi olan bu şehrin genetik kodlarında bunlar var. Adaylık dönemimde, İzmir’in sadece kültür sanat tüketen değil, üreten bir şehir olması için çalışacağız demiştik. Projede bu açıdan önem taşıyor” dedi.

“UMUT HAYAT BULSUN”

Totaliter ve popülist iktidarların hakim olduğu toplumlarda düşüncenin baskı altına alındığını belirten Başkan Tunç Soyer,  yaptığı konuşmada: “Hayat pahalılığı, yoksullaşma, bütün bunlar bir arada yaşanıyor. Nefes almak için, geleceği kurgulamak için, baskıya direnme gücü bulabilmek için sanata ihtiyaç var. Sanat salonlarda sadece birilerinin keyfi yerine gelsin diye üretilen bir şey değil. Müzik, sinema, edebiyat bize hem nefes aldırıyor hem dayanma gücü veriyor hem de geleceği kurgulamamıza imkan veriyor. Tüm emek veren ustalara teşekkür ediyorum. Genetik kodları ortaya çıkarmak kahramanlık gerektiriyor. Buradan Türkiye’ye de ilham olsun. O genetik kodlarda var olan emek, umut tekrar hayat bulsun” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

 

 

 

Bakmadan Geçme