• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali için geri sayım başladı

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali için geri sayım başladı

30 Ekim-3 Kasım tarihlerinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek olan İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali ile ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'Bu ortamda bir festival düzenlemek bizim için nefes almak aslında' dedi.

İzmirlileri sineme dolu günler bekliyor.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, 30 Ekim-3 Kasım tarihlerinde kapılarını İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'ne açacak.

Gerçekleşecek olan film festivalinde yer alacak jurileri duyurmak için bilgilendirme toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, festivale de dar önemli açıklamalarda bulundu.

JURİLER BELLİ OLDU

Tugay, festivalin uluslararası yarışma jurisi'nin Marie-Castille Mention, Prof. Ahmet Gürata, Andreas Sinanos, Daniel Kothenschulte, Giorgio Giampa’dan oluştuğunu duyururken,

Ulusal yarışma jürisi'nde ise Reis Çelik, Bahriye Kabadayı, Garo Mafyan, Prof. Lale Kabadayı, Nilüfer Açıkalın'ın yer aldığını açıkladı.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali için geri sayım başladı

31 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen ve göreve glediği günden beri pek çok sıkıntı ile boğuştuklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, festivalin ile kentin nefes alacağını söyledi.

"BENİM İÇİN SİNEME DEĞERLİ"

Başkan Tugay açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Biz, İzmir’in kriz niteliğinde birçok olaylıyla karşı karşıya kaldık. Bu ortamda yerel yönetimlerinde zaten normalde beklenen bir sıkıntı katsayısı var. İzmir’de ama çok fazla sorunla karşı karşıya kaldık. Geçen yıllardan, bu yıla sarkan yarım kalmış işleri tamamlamaya çalışıyoruz. Bu ortamda bir festival düzenlemek bizim için nefes almak aslında, şunu da söylemek isterim ben çocukluk yıllarımdan itibaren sinemaya ilgi duyan birisiyim. Balçova’da büyüdüm, orada Yayla Sineması vardı ve bütün Balçova orada film seyrederdi, muhteşem bir çocukluk anısıdır bunlar benim için, sinema benim için çok özeldir. Çok fazla film var, çok fazla anı var. Benim için sinema gerçekten çok değerli.

Özel Haber

Bakmadan Geçme