İzmir Urla'da atık yönetiminde dönüşüm
Urla Belediyesi, çevre kirliliğiyle mücadelede önemli bir adım atarak kaynağında atık ayrıştırma projesini hayata geçiriyor. Urla Atık Getirme Merkezi'nin kurulmasıyla birlikte, atık yönetiminde nasıl bir dönüşüm yaşanacak? Başkan Selçuk Balkan, bu projenin başarıya ulaşması için vatandaşlardan nasıl bir destek bekliyor? Bu soruların yanıtları ve daha fazlası için haberimizi okumaya devam edin! Tüm detaylar haberimizde...
Urla Belediyesi, çevre kirliliğiyle mücadelede atık yönetiminde önemli bir adım atarak, atıkların kaynağında ayrıştırılması çalışmalarına hız kazandırdı. Bu kapsamda, Urla’da yeni atık getirme merkezinin yapım hazırlıkları başlarken, belediye binaları ve kültür merkezlerine ambalaj atıklarını ayrıştırmaya yönelik kumbaralar yerleştirildi. Ayrıca, bu tesisler için Temel Seviye Sıfır Atık Belgeleri alınarak atık yönetiminde sürdürülebilirlik adına önemli bir adım atıldı.
KAYNAĞINDA AYRIŞTIRMA KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞTIRILACAK
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, atık yönetiminin ilçede daha verimli hale getirilmesi adına vatandaşlarla iş birliğine vurgu yaparak, “Ekolojik dengenin korunması ve iklim değişikliğiyle mücadelede, vatandaşlarımızın dayanışmasına büyük önem veriyoruz. Esnafımız, vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek Urla’da atık yönetiminde örnek bir başarıya ulaşacağız” dedi. Başkan Balkan, kaynağında ayrı toplama kültürünün tüm ilçeye yayılması için toplumsal bilinci güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜMDE
Atık yönetimini geliştirme çalışmalarında ilçede bulunan cam kumbaralarının yerleri de muhtarların desteğiyle yeniden düzenlendi. Çalışmalar kapsamında ilçede biriktirilen ömrünü tamamlamış lastiklerin ilk partisi olarak 15 ton atık lastik ilgili birimlere teslim edildi. Şantiyelerde biriken madeni yağların bertaraf edilmesi amacıyla Makina Kimya Endüstrisi (MKE) ile görüşmeler sürerken, MKE’nin araç tahsisi bekleniyor. Aynı zamanda çevre lisanslı atık yağ firmasıyla anlaşmalar yapılarak, muhtarlıklara dağıtılmak üzere atık yağ bidonları ve atık pil kutuları sağlandı. Belediye binasında ve esnaflardan toplanan toplam 100 kilogram atık pil de geri dönüşüm amacıyla TAPDER’e gönderildi.
Urla Belediyesi, vatandaşlardan gelen desteğin artmasıyla atık yönetimi çalışmalarını yaygınlaştırmayı, ilçede sürdürülebilir bir atık yönetim kültürünü yerleştirmeyi ve geleceğe daha temiz bir çevre bırakmayı hedefliyor.
Kaynak: Urla Belediyesi