• Haberler
  • Asayiş
  • İzmir’de 10 ilçede terör operasyonu:  11 gözaltı

İzmir’de 10 ilçede terör operasyonu:  11 gözaltı

23-25 Mayıs tarihleri arasında İzmir’de, İl Jandarma Komutanlığı TEM, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü...

İzmir’de 10 ilçede terör operasyonu:  11 gözaltı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

23-25 Mayıs tarihleri arasında İzmir’de, İl Jandarma Komutanlığı TEM, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İzmir MİT Bölge Başkanlığı’nın koordinasyonunda terör örgütü faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirildi.

Bu operasyonlar kapsamında PKK/KCK-YPG/PYD, DEAŞ ve FETÖ gibi silahlı terör örgütlerine üye olan ya da sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan ve övücü paylaşımlarda bulunan şüphelilere yönelik Buca, Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Menemen, Torbalı, Kemalpaşa, Seferihisar, Çeşme ve Kiraz ilçelerinde operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda toplamda 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu şüphelilerden 1’i tutuklandı, 8’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca DEAŞ üyesi 2 şüpheli ise sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme