İzmir'de '15 Temmuz Şehitleri' anıldı

İzmir Valiliği tarafından organize edilen anma törenine İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon...

İzmir Valiliği tarafından organize edilen anma törenine İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, rektörler, büyükelçiler ve şehit yakınları da katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ

Törende şehitler için dualar edilmesinin ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehitlerin kabirlerine kırmızı karanfiller bırakarak saygısını sundu. Başkan Tugay, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün sekizinci yıl dönümünde, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

GENİŞ KATILIMLI TÖREN

Anma programı, geniş katılımla gerçekleştirilirken, şehit yakınları ve katılımcılar duygusal anlar yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra törende bulunan diğer protokol üyeleri de şehit kabirlerine karanfiller bırakarak şehitlerin anısını yaşattı.

BAŞKAN TUGAY MESAJI

Başkan Tugay, törende yaptığı konuşmada, “15 Temmuz’da demokrasimize sahip çıkan tüm kahramanları anmak için buradayız. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onların fedakarlıkları asla unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

Tören, katılımcıların şehitlikten ayrılmasıyla sona erdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri, İzmir genelinde çeşitli programlarla devam edecek.

HÜSNİYE SEVAL ACUN 

Bakmadan Geçme