İzmir'de 180 bin kişi EYT ile emekli oldu

SGK İzmir İl Müdürlüğü görevine yeni atanan ve İzmir Ege Medya Platformu üyelerini kabul eden Hidayet...

SGK İzmir İl Müdürlüğü görevine yeni atanan ve İzmir Ege Medya Platformu üyelerini kabul eden Hidayet Baydilli kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Dünyada sosyal güvenlik çalışmalarına Türkiye’den daha büyük pay ayıran ülke olmadığına dikkat  çeken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Hidayet Baydilli, “Şartlar ne olursa olsun Sosyal Devlet anlayışı içinde SGK olarak hedefimiz vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermek. Sosyal Güvenlik Kurumu artık 80 milyona hizmet veren bir kurumdur. Yani ülkenin nerdeyse tamamını kapsıyor” dedi.

 

İZMİR’DE 180 BİN KİŞİYE MAAŞ BAĞLANDI

İzmir’de EYT’ye toplam 191.660 kişinin başvurduğunu da açıklayan Hidayet Baydilli, “Başvuruların yaklaşık 180 binini sonuçlandırdık. 180 bin kişi EYT başvurusu neticesinde emekli maaşı almaya hak kazandı. İlimizde yıldı ortalama 20 bin tahsis başvurusu olduğunu düşündüğümüzde 9 yılda gelmesi gereken talebin 1 yılda geldiğini söyleyebiliriz. Bu süreçte personelimiz gecesini gündüzüne katarak, hafta sonu ya da bayram tatili bile demeden vatandaşlarımızın işlemlerinin sonuçlandırılması için özverili bir şekilde çalıştı. Şu an başvuruları maaş bağlanması noktasına getirme oranımız yüzde 93. Kalan yüzde 7’sinin ise yazışmaların sürdüğü için işlem süreci devam ediyor. Birden fazla statüde ve kurumda çalışanların hizmetlerinin gelmesi ya da prim transferleri ile ilgili yasal süreç biraz zaman alıyor. Sonuçlanmayan dosyaların içinde prim borcu olup ilgilisine haber verdiğimiz ama ödemelerini henüz tamamlamayanların dosyaları da yer alıyor. Elimizde ki dosyaları bir an evvel sonuçlandırmak için personelimizle birlikte yoğun bir çalışma temposundayız. Ben de bizzat bu konuyla ilgilenerek vatandaşlarımızın dosyalarını en hızlı şekilde sonuçlandırmak için çalışıyorum” diye konuştu

İzmir Ege Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise, İzmir’de sektörel ve fikir buluşmaları yapan bir platform olarak 100’ü aşkın buluşma gerçekleştirdiklerini ve Ege bölgesinden gazetecilerin bir araya geldiği bir organizasyon olduklarını belirterek, halkın yararına yönelik her türlü çalışmaya destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

HÜSNİYE SEVAL ACUN

Bakmadan Geçme