İzmir’de DEAŞ operasyonu: 5 kişi tutuklandı!

Operasyon kapsamında, bir mağarada bulunan şüpheli malzemeler arasında benzin, elektrikli kapsüller, yarım libre jel dinamit lokumu,...

Operasyon kapsamında, bir mağarada bulunan şüpheli malzemeler arasında benzin, elektrikli kapsüller, yarım libre jel dinamit lokumu, vidalar, somunlar, bomba yapımında kullanılan metal boru, bir adet markası belirtilmeyen tabanca ve şarjörü ile bir adet markası belirtilmeyen uzun namlulu silah ele geçirildi.

Ayrıca, operasyon sırasında 10 şüpheli de yakalandı ve gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında bulunan 5 kişi tutuklanırken, diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aramalar sırasında; 1 adet ruhsatsız 7,65 çapında tabanca, 2 adet otomatik av tüfeği, 19 adet tabanca fişeği ve 27 adet av tüfeği fişeği ile birlikte çok sayıda dijital materyalin de ele geçirildiği belirtildi.

Operasyonun terör örgütü DEAŞ’a karşı güvenlik güçleri tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği ve bu malzemelerin ele geçirilmesiyle olası bir tehlikenin önüne geçildiği bildirildi. Operasyonla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme