• Haberler
  • Gündem
  • İzmir’de dolandırıcılık operasyonunda 180 şüpheli yakalandı… 3 milyar lira vurgun

İzmir’de dolandırıcılık operasyonunda 180 şüpheli yakalandı… 3 milyar lira vurgun

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyerek 266...

İzmir’de dolandırıcılık operasyonunda 180 şüpheli yakalandı… 3 milyar lira vurgun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyerek 266 şüphelinin yakalanmasını sağladı. Şüpheliler arasından 180’i gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelilerin sahte siteler kurarak toplu ulaşım kartları, telefon ve internet kartları, fatura ödeme, burs başvurusu ve vergi ödeme gibi konularla ilgili arama yapan insanları hedef aldığı tespit edildi. Şüpheliler, arama motorlarında reklam vererek bu sahte siteleri üst sıralara çıkartıyor ve kredi kartı bilgilerini giren vatandaşları “oltalama” adı verilen bir yöntemle dolandırıyordu.

Dolandırılan paraların izini kaybettirmek amacıyla şüphelilerin farklı şirket hesaplarına, kripto para firmalarına veya döviz alımlarına yöneldiği belirtildi. İddialara göre, sadece İzmir’de 450 kişinin dolandırıldığı ve şüphelilerin tespit edilen hesaplarda dönen para miktarının 3 milyar lirayı aştığı öne sürüldü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri ele geçirme veya yayma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan şüpheliler, adli süreçte haklarındaki suçlamalarla ilgili soruşturma ve yargılama sürecine tabi tutulacak.

Bu operasyon, internet üzerinden gerçekleşen dolandırıcılık faaliyetlerine karşı önemli bir adım olarak değerlendirilmekte ve bu tür suçların önlenmesi için yetkililer tarafından daha fazla dikkat ve önlem alınması gerektiği vurgulanmaktadır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme