• Haberler
  • Ekonomi
  • İzmir’de Genç İZİKAD Projesi’nde Eğitimler Tam Gaz

İzmir’de Genç İZİKAD Projesi’nde Eğitimler Tam Gaz

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD)’ın en önemli projelerinden biri olan ve bu yıl on birinci kez...

İzmir’de Genç İZİKAD Projesi’nde Eğitimler Tam Gaz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD)’ın en önemli projelerinden biri olan ve bu yıl on birinci kez gerçekleştirilen Genç İZİKAD Girişimcilik Proje Yarışması, eğitim programlarıyla devam ediyor. Yarışmaya başvuran öğrenci grupları, katıldıkları eğitim serisinin ikinci bölümünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda gerçekleştirdi.

Eğitim kampının açılışında konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, Genç İZİKAD Girişimcilik Proje Yarışması’nın bu yıl 11. kez düzenlendiğini belirterek, “Her geçen yıl daha da kök salan ve geniş bir kesime ulaşan en önemli projelerimizden biri olan Genç İZİKAD Girişimcilik Proje Yarışması, eğitimlerle birlikte devam ediyor. Bu yarışma, katılımcı gençler için girişimci olma yolunda önemli bir basamak niteliği taşıyor” dedi.

Haber

Betül Sezgin

İZİKAD Başkanı Sezgin, projenin gönüllülük ilkesiyle yürütüldüğünü vurgulayarak, öğrencilerin değerli hocalara doğrudan erişim imkanı bulduklarını ifade etti. Ayrıca Sezgin, “Genç İZİKAD’lılara sesleniyorum, mentorlerinizin peşini bırakmayın” şeklinde konuştu.

Eğitim serisi, ActionCOACH’tan İşletme Koçu Evrim Selvi’nin “Liderlik Becerileri” sunumuyla başladı. Ardından Ege Üniversitesi Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Tunalı Çalışkan’ın “Yaratıcı Düşünme ve İnovasyon” konulu sunumu gerçekleştirildi.

Son eğitim ise İzmir Bilimpark Genel Müdürü Kayahan Dede’nin “Kamu Girişimcilik Destekleri” başlıklı sunumuyla tamamlandı. Genç İZİKAD Girişimcilik Yarışması’nın son eğitim dönemi ise yarın yine İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda gerçekleştirilecek. Bu eğitimde Sistem Global’den Volkan Akyüz, Finansal Okuryazarlık ve Şirket Kurulumunda Mali Boyutlar konusunu, Tekinlegal’den Ceren Tekin ise Startup Hukuku ve FMH konusunu ele alacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme