• Haberler
  • Gündem
  • İzmir’de gerçekleşen ‘Kafes 18’ operasyonu: Suç örgütleri çökertildi, lider tutuklandı

İzmir’de gerçekleşen ‘Kafes 18’ operasyonu: Suç örgütleri çökertildi, lider tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon,...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon, Torbalı, Ödemiş, Çeşme, Bergama, Kınık ve Dikili ilçeleri ile Aydın’ın Germencik ilçesinde gerçekleştirildi. Operasyon, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak’ ve ‘nitelikli yağma’ suçlarından aranan örgüt lideri İnanç Meçul’ün de aralarında olduğu 7 şüphelinin yakalanmasıyla sonuçlandı.

Diğer suç örgütünün ise ‘kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtmak’, ‘tehdit ve cebir ile dernek adı altında yardım toplayarak haksız kazanç elde etmek’, ‘telsiz ve araçlarında çakar kullanarak kendilerine kolluk görevlisi süsü vererek vatandaşları baskı altına almak’, ‘sahte kurum plakaları, kimlikleri kullanmak suretiyle kendilerine imtiyaz sağlama’ gibi suçlarda bulunduğu belirtildi. Ayrıca, yasa dışı silah ticareti kapsamında suç örgütlerine silah temin edildiği tespit edildi.

Operasyon kapsamında yapılan ev ve iş yerleri aramalarında; 14 tabanca, 6 ruhsatsız tüfek, 2 kurusıkı tabanca, 1 gaz tabancası, 13 şarjör, 121 fişek, 178 kartuş, 4 el telsizi, 15 gram esrar ile çok sayıda çek-senet ve örgütsel doküman ele geçirildi.

‘Kafes 18’ operasyonunda gözaltına alınan 28 şüpheliden 7’si adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden örgüt lideri olduğu belirtilen İnanç Meçul’ün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme