• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de gezebileceğiniz en iyi 10 rota! İzmir'de gezilecek yerler…

İzmir'de gezebileceğiniz en iyi 10 rota! İzmir'de gezilecek yerler…

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Ege Bölgesi'ne seyahat etmeyi düşünenler için İzmir'de gidilecek yerleri sizler için listeledik. Şehrin...

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Ege Bölgesi’ne seyahat etmeyi düşünenler için İzmir’de gidilecek yerleri sizler için listeledik. Şehrin gürültüsünden, beton yığınından, kalabalıktan sıkıldıysanız; o hâlde bu mevkilerden birine doğru bayramda yola koyulmanın tam vakti.

Yeniizmir.com Melekşah Tufaner’in haberine göre; İzmir Türkiye’de hem metropol hayatı hem de sahil kenti havasını bir arada yaşayabileceğiniz en güzel şehir. Tarihi dokusu, kusursuz plajları, doğası, mutfağı ve kent merkezleri ile İzmir Türkiye’de en yaşanılası noktada. İzmir’e daha önce gitmeyenler için bu neşeli bahar aylarında gidilecek yerleri sizler için sıraladık.

KORDON – KONAK – KEMERALTI ÇARŞISI

Haber

İzmir’e bayramda uğrayan birinin nereyi gezmesi gerektiğine dair bir soru yöneltilse, ilk olarak İzmir Kordon boyu derdik. Ucu bucağı gözükmeyen denizin mavisi, Kordon’un esintisi, çiğdem sesleri, vapur ve martıların yarışına ev sahipliği yapan en eski yerlerden biridir Kordon.

Osmanlı’dan beri İzmir’in sembolü haline dönüşen Konak Saat Kulesi, hemen yanındaki Yalı Camii ve Kemeraltı Çarşısı’da yürüme mesafesinde.  İstanbul’daki Kapalı Çarşı kadar meşhur ve kalabalık bir yer olan Kemeraltı Çarşısı birçok dükkana ev sahipliği yaparken, Kemeraltı Çarşısı içerisinde restoran, kafe ve hediyelik eşya satan işletmelerde bolca bulunmakta.

Kemeraltı’nı gezdikten hemen sonra çarşısının yakınındaki Osmanlı’dan kalma Kızlarağası Hanı’na doğru da geçiş yapılabilirsiniz. Bu hanın en büyük özelliği ise, çay ve kahvesinin oldukça meşhur olmasıdır. Bunların hepsini Kordon’dan yürüyerek ziyaret edebilir, oluşturdukları ambiyansı fotoğraflayabilirsiniz.

ALSANCAK – KIBRIS ŞEHİTLERİ CADDESİ

Haber

İzmir’in en canlı caddelerinden biri olan Alsancak’da bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi bayramda rotanızı çevirmeniz gereken bir diğer yer.

İnsanların gezmek için özellikle tercih ettiği lokasyon olan cadde, İzmir lezzetlerini tatmak için de ideal. Kafeleri, barları ve restoranları ile ünlenen caddenin sahil boyunca uzanan ve hizmet veren restoranlarından birinde mutlaka balık yemelisiniz. İzmir’de bayramda gezilebilecek yerler arasında denize sıfır, gün batımı eşliğinde bir akşam yemeği yenebilecek en güzel mekânlara ev sahipliği yapan bu yerin eski dönemleri çağrıştıran müzik ve eğlence kültürü de sizi kendisine hayran bırakacak.

DARİO MORENO SOKAĞI VE TARİHİ ASANSÖR

Haber

Bayramda görülmesi gereken bir diğer yer ise İzmir Tarihi Asansör. Yapım yılı 1900’ü bulan tarihi yapının inşa edilme nedeni iki cadde arasındaki geçişi kolaylaştırmaktır.

İlk dönemler paralı yapılan ziyaret, şimdilerde ise ücretsiz. Asansör, tarihi dokusunu korumayı başaran Dario Moreno Sokağı’nda bulunmakta.  Buraya Konak’tan yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

KARŞIYAKA VE BOSTANLI SAHİLİ

Haber

Ege’nin serin sularına nazır, İzmir’in kalbinde yer alan Karşıyaka – Bostanlı Sahili, şehrin hem sakinleri hem de dünya genelinden gelen turistler için vazgeçilmez bir durak.

Akşamın erken saatlerinden itibaren sahil boyunca oluşturulan yürüyüş parkurlarında, bisiklet yollarında ve hatta kaykay pistlerinde hareketlilik görülebilir. Denizin tuzu ve rüzgârın eşliğinde muhteşem İzmir manzarasına karşı yapılan bu etkinlikler, bayramda günün stresini atmanın en güzel yoludur.

BALÇOVA – İNCİRALTI KENT ORMANI

Haber

Balçova, yeşil tepeler arasındaki konumu, şifalı kaplıcaları, tarihî ve doğal güzellikleri, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz parkurları, teleferiği, iş ve alışveriş merkezleri ile İzmir’in bayramda görülmesi gereken en şirin ilçelerinden.

Balçova ilçesinde yer alan İnciraltı ise şehrin gürültülü ritminden uzakta, doğanın kucağında bir nefes alabileceğiniz yerlerden biridir. Şehirde bir vaha hissi uyandıran bu özel alan, İzmir’in ilk kent ormanı olma özelliğine de sahip. Bisiklet severler için sahil boyunca uzanan bisiklet yolları, spor yapmayı sevenler için yürüyüş parkurları, doğa tutkunları için 20.000’den fazla ağaç ile İnciraltı, İzmir’de gezilmesi gereken doğal güzelliklerin başında geliyor.

‘SAKİN ŞEHİR’: SEFERİHİSAR

Haber

İzmir’in kıyı şeridinde bulunan, 2009’da ‘Cittaslow’ yani ‘Sakin Şehir’ hareketine katılan Seferihisar, her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor.

İzmir’in en sevilen ilçelerinden biri olan Seferihisar’ın bu unvanı almasındaki en önemli etkenler ise tertemiz denizi, pırıl pırıl plajları, göz alıcı mandalina bahçeleri, huzur dolu atmosferi ve tarihi güzellikleri olması. Kaleiçi bölgesinde veya etrafta ki pansiyonlarda kalarak sakin ve kültür dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

BERGAMA – FOÇA

Haber

Bayramda İzmir ve çevresine seyahat etmeyi düşünüyorsanız rotanızı mutlaka Bergama’ya da çevirmelisiniz.

Kültür gezisi yapmak istiyorsanız Bergama’da bulunan Pergamon ve Asklepion Antik Kentlerini gezebilir, dilerseniz Kızıl Avlu’ya da uğrayıp Bergama’daki kültür noktalarını tamamlayabilirsiniz. Eğer güneşli bahar havasının tadını çıkartalım derseniz de Bergama’dan Foça’ya arabanızla ortalama 1 buçuk saatte geçebilir, Foça sahilde yürüyebilir ve Foça Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

ÇEŞME – ALAÇATI

Haber

Bayramda rotanızı çevirmeniz gereken bir diğer yer ise Çeşme Alaçatı olmalı.

Tarihî taş evleri ve yılın 360 günü rüzgâr alması sebebiyle Çeşme rüzgâr sörfüne elverişli plajları ile de ünlüdür. Son yıllarda taş evleri sayesinde çok fazla gelişen Alaçatı’da Nisan ayında meşhur Ot Festivali de düzenlenmektedir.

EFES – ŞİRİNCE

Haber

Hala Selçuk’a gitmediyseniz bayram tatili rotanızı bu bölgeye çevirmeniz için bir fırsat olabilir. Selçuk’ta Efes Antik Kenti’ni gezebilir, kültür noktalarını ziyaret edebilirsiniz.  Buraya en az 3 saatinizi ayırmalısınız, bölgede gezilecek çok yer var. Dünyanın antik 7 harikasından biri olan Artemis tapınağını, Meryem Ana Kilisesi ve Saint John Kilisesi’ni de mutlaka görmelisiniz.

Antik kenti gezdikten sonra gün içinde rotanızı Selçuk’tan Şirince Köyü’ne de çevirebilirsiniz. İzmir merkezden İZBAN ile de rahatlıkla Efes’e gidilmekte.

URLA – KARABURUN

Haber

İzmir’de rotanızı çevirebileceğiniz bir diğer yer ise Karaburun! Karaburun sezon dışında oldukça sakin bir yer. Eğer bayram tatilinde Ege bölgesinde sakin birkaç gün geçirmek isterseniz Karaburun’a gitmeyi de mutlaka düşünün.

Karaburun sahili boyunda yürüyebilir, bahar havasının tadını çıkartabilirsiniz. Dilerseniz Urla’ya da uğrayıp üzüm bağlarını ziyaret edebilirsiniz. Urla’nın merkezindeki mekânlarına giderek de  yeni yemek ve içecek keşifleri yapabilir, dilerseniz de Urla Sanat Sokak ve çevresinde birçok mekâna göz atabilirsiniz.

 SAMİME EKTİR

 

 

Bakmadan Geçme