İzmir'de kar sürprizi!

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar, İzmir şehir merkezinde ve tatil beldelerinde de etkisini gösterdi KARABURUN VE...

İzmir'de kar sürprizi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar, İzmir şehir merkezinde ve tatil beldelerinde de etkisini gösterdi

KARABURUN VE ÇEŞME İLÇELERİNDE DE ETKİLİ OLUYOR

İzmir’e yağan kar yaz sezonunun önde gelen tatil merkezlerinden Çeşme’de ve Karaburun’da da etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde sürpriz yaşayan çocuklar, sokağa çıkarak ilçede ender görülen karın keyfini çıkardı.

KENTİ İNCE BİR BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI

İzmir’in birkaç gündür özellikle de 10 Mart Perşembe günü hava sıcaklığının düşmesi İzmir’lilere zor anlar yaşatmaya devam ederken İzmir’de soğuk havanın ardından bazı semtlerde kar yağışı etkili oldu. Buca, Bornova, Gaziemir, Karaburun, Kemalpaşa, Karşıyaka ilçelerinde yağan kar İzmirliler’i her zaman ki gibi alışık olmadıkları bir görüntü karşısında sevindirdi. İlçede gece saatlerinde atıştıran kar, sabaha karşı etkisini artırdı. Kenti ince bir beyaz örtüyle kaplayan kar, en çok çocukları sevindirdi.

TUZLAMA VE KAR KÜREME FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Karın etkili olduğu Karaburun ilçesinde de gece saatlerinde kapanan Yaylaköy Mahallesi yolu, belediye ekiplerinin çalışması ile açıldı. İlçedeki yollarda tuzlama çalışması yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri 24 saat içinde 20 ilçede sahaya indi. Yağışın etkili olduğu bölgelerde tuzlama ve kar küreme faaliyetleri yürütülüyor. Meteorolojik uyarılar üzerine kar yağışı başlamadan kolları sıvayan ekipler gerekli önlemleri alırken çalışmalar aralıksız devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi aşırı soğuk hava, buzlanma ve kar yağışlarının artmasıyla gündelik hayatın sekteye uğramaması için çalışmalarını hızlandırdı. Kentin dört bir yanında karla mücadele Büyükşehir Belediyesi ekipleri tuzlama, kar küreme çalışmalarını ve kontrolleri sürdürüyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde karayollarının kapanmaması için yoğun çaba harcanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri sorun yaşanan yollara en hızlı şekilde müdahale ediyor.

Bakmadan Geçme