İzmir’de kiracıya saldırıldı

İzmir’de iki çocuk annesi ve organizasyon işi yapan Senem Onat, pandemi dönemi nedeniyle işlerinin bozulması sebebiyle...

İzmir’de kiracıya saldırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de iki çocuk annesi ve organizasyon işi yapan Senem Onat, pandemi dönemi nedeniyle işlerinin bozulması sebebiyle kirayı geciktirdi. Bunun üzerine ev sahibi A.Ç. (35) ve eşi D.Ç. (30), “Biz aşiretiz. Seni yaşatmayız” diyerek Onat’ı bayıltana kadar dövdü ve cüzdanındaki 750 lira parasını zorla aldı. Olay, 1 Şubat 2021 tarihinde İzmir’in Buca ilçesinde meydana geldi. Senem Onat, polise başvurarak şikayetçi oldu. Ev sahibi çift, polis merkezinden çıktıktan sonra tekrar Onat’la karşılaştı. A.Ç. ve D.Ç., Onat’a küfürlü hakaretlerde bulunarak kadını darp etti. İddialara göre, Onat’ın ameliyatlı göğsüne yumruk atıldı ve küfürlü sözlerle tehdit edildi. Bu sırada Onat’ı evine bırakan arkadaşının aracının camı da kırıldı ve sürücü aynı kişiler tarafından darp edildi. Onat, kendini korumaya çalışırken, cüzdanındaki 750 lira parası “Bu tutarı da alıp borcun olan kiradan düşüyoruz” diyerek zorla alındı. Olaylar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Onat, olayın ardından 3 saat sonra tekrar polis merkezine giderek şikayetçi oldu ve olay yerinde düşen ev sahibi M.Ç.’ye ait cep telefonunu da polis ekiplerine teslim edildi.

Soruşturma tamamlandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve hazırlanan iddianamede, şüphelilerin Senem Onat’ı darp ederek kadının cüzdanından zorla 750 lira parayı alarak kira borcundan kaynaklanan hukuki alacaklarını tahsil ettikleri belirtildi. Soruşturmada, şüphelilerin yağma suçunu işlediği ve kamu davası açmak için yeterli şüphenin oluştuğu belirtildi. A.Ç. ve D.Ç. hakkında ‘Hukuki alacağını tahsil etmek amacıyla yağma yapmak’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası talep edilirken iddianame, İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve tutuksuz sanıkların önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

İHA

Bakmadan Geçme