İzmir'de suya ve ulaşıma zam!

İzmir’de en son Mart ayı içerisinde zam yapılan İZSU ve ESHOT fiyatlarına yeniden zam geldi. Suya yüzde...

İzmir'de suya ve ulaşıma zam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de en son Mart ayı içerisinde zam yapılan İZSU ve ESHOT fiyatlarına yeniden zam geldi. Suya yüzde 9,19, ulaşıma yüzde 9,9 oranında zam yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su ve toplu ulaşımda zam oranını Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) bağlamasının ardından açıklanan yeni enflasyon rakamlarıyla yeni ayda yürürlüğe girecek tarife de belli oldu. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Mart ayında enflasyon yüzde 5,46 artarak yüzde 61,14’e yükseldi. ÜFE oranı ise artış aylık bazda 9,19 oldu. İzmir’de en son Mart ayı içerisinde zam yapılan İZSU ve ESHOT fiyatlarına yeniden zam geldi. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ile Elektrik, Su, Havagazı, Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) için Mayıs ayı itibariyle uygulanacak yeni zamlar açıklandı. Suya yüzde 9,19, ulaşıma yüzde 9,9 oranında zam yapıldı.

SUYA İKİNCİ ZAM GELDİ

Şubat ayında konut abonelerinde 0-10 metreküp arası suyun metreküp fiyatı 9,83 lira,11-20 metreküp suyun fiyatı 11,70 lira, 21 ve üzeri metreküp de 21,89 lira olarak şekillenen su tarifesi ÜFE’deki artışın ardından 10,73 lira, 12,77 lira ve 23,9 lira oldu. İzmir’de en son 1 Mart’ta su faturalarına yüzde 7,22 oranında zam yapılmıştı. Bugün açıklanan mart ayı enflasyon oranları sonrası ise suya yüzde 9,19’luk bir zam daha yapıldı.

TAM BİNİŞ 7 LİRAYI GEÇTİ

Geçtiğimiz haftalarda zamlanan ESHOT fiyatlarına da tekrar yüzde 9,9 oranında zam geldi. Buna göre 6 lira 50 kuruş olan tam biniş ücreti mayıs ayından itibaren 7 lira 09 kuruşa yükselecek.

Bakmadan Geçme