• Haberler
  • İzmir
  • İzmir’de ulaşım felç: Otobüsler, metrolar yavaşladı vatandaşlar yolda kaldı…

İzmir’de ulaşım felç: Otobüsler, metrolar yavaşladı vatandaşlar yolda kaldı…

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş arasında yaşanan toplu iş sözleşme krizinin ardından bir kriz de Genel...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş arasında yaşanan toplu iş sözleşme krizinin ardından bir kriz de Genel İş Sendikası ile belediye arasında oldu.

Belediye yönetimi İZELMAN Şirketinde örgütlü DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası yöneticilerini belediyeye çağırarak 7 Mart’ta yatması öngörülen ikramiye ve yemek kartı ücretlerinin zamanında hesaplara yatırılamayacağını belirtmişti. Bunun üzerine DİSK Genel İş İzmir 1 ve 3 No’lu Şubeler iş bırakma kararı aldı.

Yaşanan şok gelişme sonrası DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası, 5 Mart Salı günü saat 16.00’da sendikanın Basmane’deki merkez binası önünde basın açıklaması yaptı. DİSK Genel İş 3 No’lu Şube Başkanı Serap Yılmaz, 3 haftadır belediye yönetimi ile yaptıkları görüşmelerden sonuç elde edemediklerini söyledi. İlk etapta belediye yöneticilerinin kendilerine “İkramiyelerle ilgili sorun yok. Sadece yemek kartlarında eksiğimiz var’ dediklerini belirten Yılmaz: “Bugün yaptığımız görüşmede bizlere ikramiyelerin ödemesinde de sıkıntı olduğu söylendi. Bunun üzerine bizde görüşmelerimizi sonlandırmak zorunda kaldık.” dedi.

19 Mart’ta sabah saatlerinden itibaren İş bırakma eylemi sonrası birçok İzmir halkı mağdur olurken, yavaşlayan ulaşım ile yollarda trafik, duraklarda kuyruklar oluştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme