• Haberler
  • İzmir
  • İzmir’de Uluslararası Portre Karikatür Şenliği Başlıyor

İzmir’de Uluslararası Portre Karikatür Şenliği Başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Portre Karikatür Şenliği, 25-28 Nisan tarihleri arasında sanatseverleri İzmir’de buluşturacak....

İzmir’de Uluslararası Portre Karikatür Şenliği Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Portre Karikatür Şenliği, 25-28 Nisan tarihleri arasında sanatseverleri İzmir’de buluşturacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kültür ve sanatı İzmir’e getirme hedefi doğrultusunda gerçekleştirilecek olan şenlik, 14 ülkeden 26 sanatçıyı ağırlayacak. Şenlik boyunca, sanatçıların eserleri 19 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında Alsancak Vasıf Çınar Meydanı ve Konak Metro Galeri’nde sergilenecek.

Küratörlüğünü Menekşe Çam’ın üstlendiği şenliğe, Almanya’dan Cris Istrate, Lucy Hobrecht, Marion Stein ve Silvia Radulova, Birleşik Krallık’tan Luisa Calvo, Bulgaristan’dan Boris Mateev ve Zlati Krumov, Fransa’dan Anthony Geoffroy, Bruno Tesse ve Jean-Marc Borot, Gürcistan’dan Niko Kemularia (KEMO) ve Zaal Sulakauri, Hollanda’dan Jill Hesketh, İspanya’dan Ernesto Priego ve Matias Tolsa, İtalya’dan Marzio Mariani, Litvanya’dan Ramunas Vaitkus, Macaristan’dan Peter Zsoldos ve Toth Antal Tonio, Slovakya’dan Krisztian Takacs, Polonya’dan Lukasz Szostak ve Sergiusz Kaszkowski, Romanya’dan Iancu Avram, Türkiye’den Oğuz Gürel, Birol Çün ve Kemal Buluş katılacak.

Şenlik kapsamında, sanatçıların eğlenceli çizimleriyle oluşturacakları anı duvarı, 27 Nisan’da Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda görücüye çıkacak. Şenliğin detaylı programına “kultursanat.izmir.bel.tr” adresinden ulaşılabilecek. Dünya çapında ünlü sanatçıların katılacağı bu etkinlik, İzmirlilere ve sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

(M.A)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme