İzmir’de ‘Urla Enginar Günleri’ başladı

Kucukmenderes.com internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre Enginar üreticisi tezgahları ziyaret eden Bakan Kasapoğlu ve Belediye...

İzmir’de ‘Urla Enginar Günleri’ başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kucukmenderes.com internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre; Enginar üreticisi tezgahları ziyaret eden Bakan Kasapoğlu ve Belediye Başkan ve Kaymakam Dayanç, üreticilerle sohbet ederek hayırlı işler diledi.
Urla Belediyesi spor kulübü ile festival alanına giriş yapan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ” Enginar Festivali vesilesiyle buradayız. Hem festival vesilesiyle gelen misafirlerimize hem alın teriyle, inancıyla hakikaten bu anlamda bu festivali bugünlere taşıyan, kökleştiren çiftçimizle bir araya geldik” dedi.

“BEREKETLİ TOPRAKLARDA YAŞIYORUZ”

Bu toprakların bereketli topraklar olduğunu ifade eden Kasapoğlu ” Bu toprakların insanı gayretli, azimli ve anteniyle bu anlamda hem ülkesine hem milletine hem insanına kat bulunan büyük katkılar sağlayan, kendini toprağa, kendini üretime adamış insanlarımız. Onlara minnettarız. Öncelikle onu ifade edeyim. Ve burada hakikaten bu köklü gelenek vesilesiyle Türkiye’nin çok farklı yerlerinden, İzmir’den, ilçelerden gelen değerli misafirler var” dedi.

Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu

Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murtaza Dayanç bugün Urla Enginar Günleri’nin ilk günü olduğunu ifade ederek “Urla Merkez’de Enginar Günleri’ni icra ediyoruz. Malumunuz, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta büyük bir deprem oldu. 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu acıyı hepimiz yüreğimizde hissediyoruz. Dolayısıyla, bu sene 9’uncusunu düzenlemeyi planladığımız Enginar Festivali’ni, Enginar Günleri Konsepti’nde bir anlayışla, pazar mantığıyla gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimizin üretmiş olduğu ürünlerini, enginarlarını, tarım ürünlerini en iyi şekilde pazarlayabilmelerini, aynı zamanda da Urla’mızı bu Enginar Günleri’nde dışarıdan gelen misafirlerimizin en iyi şekilde keşfetmesi, gezmesi, dolaşması, tadını çıkarmasını istiyoruz. Çünkü Urla ilçemiz tarihi, doğası, kültürü ile Türkiye’de gerçekten nadide ve özel ilçelerden birisi. Gittikçe de trendi ve talebi artıyor. Gerçekten, gezilmesi, görülmesi, yaşanılması gereken bir yer. Bu sayede bütün ziyaretçilerimize hoş geldiniz diyorum. Üreticimize, bol, bereketli kazançlar diliyorum. İnşallah bu Enginar Günleri’mizi de en güzel şekilde değerlendiririz” şeklinde konuştu.

“ÜÇ GÜNDE 1 MİLYON ÜZERİ ZİYARETÇİ AĞIRLAYACAĞIZ”

Hafta sonu Urla’da ciddi bir kalabalık beklediklerini ifade eden Kaymakam Murtaza Dayanç, “Belki de 1 milyonun üstünde ziyaretçi ağırlamış olacağız bu 3 gün içerisinde. Bizler Urla’nın bir yöneticisi olarak ki eminim Urlalılar da aynı şeyi hissediyordur, gurur duyuyoruz. Çünkü İzmir’in en kalabalık, en önemli organizasyonlarından birisi bu. İnşallah bu şekilde devam eder” dedi.

Üç gün boyunca sürecek olan festivalde sergi açılışları ve workshoplarla İzmirliler enginarın lezzetine doyacak. Urla Enginar Günlerinde Urla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlar enginar üreticilerine ücretsiz verildi. Üç gün boyunca Yarımada’nın sembol ürünlerinden enginarın tanıtımı için Urla’nın ünlü şefleri Tarihi Malgaca Çarşısı’nda oluşturulacak mutfaklarda enginardan çeşitli tatlar yaratacak. Urla’ya yolu düşenler, birbirinden farklı lezzette enginar yemeklerinin yapımını öğrenecek, tadına bakma imkanı bulacak. Urla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan tezgahlarda ilçenin üreticileri ve kadınları el işlerini, yemeklerini pazarlama imkanı buldu. Urla Enginar Günlerinde ayrıca sinevizyon gösterimleri ile enginar anlatılarak, enginar temalı söyleşilerde vatandaşlarla buluşacak. Festival Pazar günü sona erecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme