İzmir’de vapur karaya çıktı!

İzmir’de saat 1740 sularında sefere çıkan Konak-Bostanlı yolcu gemisi, Konak iskelesine yaklaşırken kaptanın ani rahatsızlanması ve...

İzmir’de vapur karaya çıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de saat 1740 sularında sefere çıkan Konak-Bostanlı yolcu gemisi, Konak iskelesine yaklaşırken kaptanın ani rahatsızlanması ve fırtına nedeniyle karaya çıktı. Karaya vuran Mustafa Günay isimli vapurun kaptanının rahatsızlanması ve dümenin de kilitlenmesiyle rüzgârın şiddetli etkisine maruz kalan yolcu gemisinin yaklaşık 1 metrelik karaya sıkışmasıyla yolcular bekletilmeden tahliye edildi. Bölgeye çok sayıda polis ve 112 Acil Hizmet ekibi sevk edilirken Sahil Güvenlik Polisi de bölgeye intikal etti. Kaza sonrasında yaralının olmaması büyük şans iken vapurun kaptanı ise ambulansla en yakın hastaneye sevk edildi.

Haber

Mustafa Günay denizle buluştu

Konak’ta karaya çıkan Mustafa Günay isimli yolcu gemisi, bir başka geminin yardımıyla saatler sonra denizle buluştu. Yaklaşık 1 metre mesafede karaya çıkan Günay’ın ön lastikleri dağılırken ön güvertede göçük meydana geldi. Bölgede çevre emniyetini alan güvenlik ekibi, kimseyi yaklaştırmama çalıştı. Bölgede bekleyen meraklı vatandaş ise yaşananları cep telefonlarıyla saniye saniye kaydetti.

Haber

‘Yaralanan yolcumuz yoktur’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına bağlı İZDENİZ,  yaptığı açıklamada ise yaralıların olmadığına dikkat çekti. İZDENİZ’e taşeron hizmet veren TURYOL Kooperatifi’ne ait olduğu belirlenen geminin kazası sonrasında şunlar belirtildi:

“İZDENİZ taşeron hizmet veren TURYOL Kooperatifi’ne ait ‘Mustafa Günay’ adlı yolcu motoru 17.40 Bostanlı-Konak seferini yaptığı sırada Kaptanın geçirdiği ani rahatsızlığı nedeniyle kontrolden çıkarak Konak iskelesi yakınlarında sahil bandına çarpmıştır. Yaralanan yolcumuz yoktur. Gemide bulunan az sayıda yolcu hızla tahliye edilmiştir.”

Haber

Turgay Kılıç

 

Bakmadan Geçme