• Haberler
  • İzmir
  • İzmir’deki İsveç Konsolosluğu’na silahlı saldırı yapan kişi Ağrı’lı çıktı

İzmir’deki İsveç Konsolosluğu’na silahlı saldırı yapan kişi Ağrı’lı çıktı

Dün İzmir Konak’ta bulunan İsveç Konsolosluğu'nda  konsolosluk çalışanı kadın silahlı saldırıya uğrayarak yaralandı. Olayın vize başvurusu...

Dün İzmir Konak’ta bulunan İsveç Konsolosluğu’nda  konsolosluk çalışanı kadın silahlı saldırıya uğrayarak yaralandı. Olayın vize başvurusu talebi gerçekleştirilmeyen Z.Ö isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Z.Ö.’nün öne sürüldüğü gibi yabancı uyruklu olmadığı, Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu da ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre zihinsel engelli olduğu öne sürülen Z.Ö., elindeki tabancayla E.T. adlı kadına ateş etti. Olayın ardından durumun bildirilmesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, silahlı saldırgan Z.Ö. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaralanan kadın ise sağlık ekipleri tarafından ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralanan kadının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından söz konusu olaya dair açıklama gerçekleştirdi. Bakan Tunç, silahlı saldırıyı şiddetle kınadı, saldırıda yaralanan vatandaşa acil şifalar diledi.

Bakan Tunç, “Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır” dedi.

İHA

Bakmadan Geçme