İzmir’e İstanbul havasını taşıdı

İstanbul doğumlu sanatçı Dürnaz Akşit’in, mahalle hayatından ilham alarak yarattığı “Kadıköy’den İzmir’e-Mahallede İnsan” adlı resim sergisi,...

İzmir’e İstanbul havasını taşıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul doğumlu sanatçı Dürnaz Akşit’in, mahalle hayatından ilham alarak yarattığı “Kadıköy’den İzmir’e-Mahallede İnsan” adlı resim sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi, 31 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Devrim Demirel, Sağlık İşleri Daire Başkanı Sertaç Dölek ve birçok davetli katıldı.

Başkan Tunç Soyer, “Tıp fakültesi mezunu olan Dürnaz Akşit, güzel sanatlar fakültesi resim bölümünü de tamamladı. Dürnaz, olağanüstü yeteneklerini yansıtabilen bir sanatçı. Bu sergiyi açarak bize büyük bir keyif yaşattı. O her zaman bizim öncümüz, liderimiz oldu. İzmirliler bu sergiyi kaçırmasınlar” şeklinde konuştu.

İzmir’in hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten ressam Dürnaz Akşit ise “İstanbul’dan geldiğim dönemde, İzmir’deki insanların nasıl bu kadar iyi ve yardımsever olabildiğine inanamıyordum. İzmir’deki insanların kötülük bilmediğini gördükçe çok şaşırdım. Gördüğünüz resimler, Kadıköy’de yaptığım en iyi çalışmalarım. Eserlerimi sergileme fırsatı veren Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ 

(E.S.)

Haber

Bakmadan Geçme