'İzmir'e rehberlik edecek'

TARKEM’in Kemeraltı için taşıdığı öneme değinen Başkan Soyer, 'Kemeraltı'na yeni yatırımcılar çekerek İzmir'in refahını büyütmek zorundayız....

'İzmir'e rehberlik edecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TARKEM’in Kemeraltı için taşıdığı öneme değinen Başkan Soyer, “Kemeraltı’na yeni yatırımcılar çekerek İzmir’in refahını büyütmek zorundayız. Üstelik bunu tarihi dokuyla iç içe geçmiş Kemeraltı ticari yaşamının geleneklerini koruyarak yapmakla mükellefiz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle kentin tarihi değerlerini, kültürel mirasını korumak ve geliştirmek için 2012’de kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret AŞ’nin (TARKEM) 2021 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer’in yönettiği toplantıda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve TARKEM yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Başkan Soyer yapılanları tek tek anlattı.
“KEMERALTI İÇİN ÖNEMLİ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer toplantıda şirketin, İzmir ve Kemeraltı için taşıdığı öneme değindi. Başkan Tunç Soyer ayrıca TARKEM çatısı altında yürütülen faaliyetler hakkında da konuştu. TARKEM’in vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “TARKEM’in kurucu iradesi, kurumumuz için uzun vadeli bir vizyon ve misyon ortaya koymuştu. İlk 5 yılı planlama, ikinci 5 yılı yatırım ve üçüncü 5 yılı ise işletme, yönetim ve Kemeraltı için kaynak yaratma safhaları olarak tanımlamıştı. Ne mutlu ki, bu vizyonu adım adım ve başarıyla uyguluyoruz. Son gerçekleştirdiğimiz Genel Kurul Toplantısı’ndan bu yana 8 ay geçti ve bu kısa sürede çalışmalarımızda çok önemli ilerlemeler kaydedildi. Projelendirdiğimiz yapı sayısını 20’ye çıkardık. Bu yapılardan ikisini geçtiğimiz yıllarda işletmeye açmıştık. Sekiz binanın yapımı ise bu dönemde başlıyor. Bunların ikisi 2022 yılı içerisinde, diğerleri ise 2023 sonuna kadar işletmeye girecek. Böylece TARKEM’in üçüncü evresi olan işletmecilik dönemine onuncu yılında başlamış oluyoruz” dedi.
“REFAHI BÜYÜTMELİYİZ”
Kemeraltı’na yeni yatırımcılar çekerek İzmir’in refahını büyütmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Soyer, “Üstelik bunu tarihi dokuyla iç içe geçmiş Kemeraltı ticari yaşamının geleneklerini koruyarak yapmakla mükellefiz. TARKEM’in on yıllık deneyimi ve ilkeleriyle bu konuda da İzmir’e rehberlik edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme