• Haberler
  • İzmir
  • ‘İzmir’i gözden çıkaran İzmir milletvekilleri’

‘İzmir’i gözden çıkaran İzmir milletvekilleri’

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre, UEFA, Türkiye ve İtalya'nın 2032 Avrupa Şampiyonası'nı ortaklaşa düzenleyeceğini...

‘İzmir’i gözden çıkaran İzmir milletvekilleri’
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre, UEFA, Türkiye ve İtalya’nın 2032 Avrupa Şampiyonası’nı ortaklaşa düzenleyeceğini açıkladı. Bu durum ülkemizde büyük bir sevinçle karşılanırken UEFA’ya verilen stadyumlar arasında İzmir’den herhangi bir stadyumun olmaması İzmirliler’in tepkisini çekti. Yetkililer yetersiz stadyum kapasiteleri ve yetersiz altyapı çalışmaları nedeniyle İzmir’den herhangi bir stadyumun alınmadığını belirtti. Yapılan açıklamalara tepki gösteren Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, İzmir’den herhangi bir stadyumun alınmamasının nedenin önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu olduğunu iddia etti. Uzun, ayrıca stat kapasitelerinin yetersiz olması hakkında ise, “21 yıldır kesintisiz iktidardalar. Adaylığa bir anda karar verilmedi, ona göre plan ve tedbir alınabilirdi’ dedi.

Haber

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun

‘İÇERİDEN BİRİ’

Uzun, ‘İzmir’i kim gözden çıkarıyor diye bakıyoruz’ diyerek, “İzmir olarak Türkiye Futbol Federasyonu’na kızıyoruz. İki Akdeniz ülkesinde yapılacak olan şampiyonada nasıl olur da İzmir olmaz diyoruz. İzmir’i kim gözden çıkardı diye soruyoruz. İzmir’e bunu yapanı dışarda arıyoruz. Halbuki içimizdeymiş, hiç sesini çıkarmıyor. İzmir’e üvey evlat muamelesi yapılan bu gelişmeden sonra eski Spor Bakanımız şimdiki İzmir Milletvekilimiz Sayın Kasapoğlu acaba ne demiş, buna bir itirazı var mı diye bir tarama yapayım dedim. Bir de ne göreyim, işin kökünde o var. İzmir’i gözden çıkaran kendisiymiş” diye konuşan Salih Uzun, Anadolu Ajansı’nın 6 Nisan 2023 tarihli haberine atıf yaptı. Uzun, “Türkiye’nin 2032’de gerçekleştirilecek Avrupa Futbol Şampiyonalarına ev sahipliği yapmak için adaylık dosyasını imzalayan kişi dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu. Türkiye’de organizasyonun gerçekleştirileceği stadyumlar ve konaklama başta olmak üzere detaylı bilgilerin yer aldığı dosyayı Sayın Kasapoğlu imzalamış. TFF, adaylık dosyasını UEFA’ya göndermiş. Yani imzalayan Muharrem Kasapoğlu. Sayın Kasapoğlu 6 Nisan’da imzalamış, üç gün sonra 9 Nisan’da da İzmir Milletvekili adayı oldu” değerlendirmesinde bulundu.

‘İZMİR’İ GÖZDEN ÇIKARAN KASAPOĞLU’

“Ağaca balta vurmuşlar, sapı bedenimdendir” atasözünü hatırlatan Uzun; “Hani ormanda ağaçlara sormuşlar, en çok kime kızarsınız diye. Baltaya kızarız, çünkü sapı bizdendir demişler ya işte İzmir’in durumu da öyle. İzmir’i kesen baltanın sapı İzmir’den. İzmir’i gözden çıkaran İzmir’in kendi vekili.” İzmir’deki statların kapasitesinin yetersiz olduğu gerekçesinin ileri sürülmesine de karşı çıkan DP Milletvekili, “O daha da büyük ayıp. 21 yıldır kesintisiz ülkeyi yöneteceksiniz. Şahsen beş sene de spor bakanlığı yapacaksınız. İzmir’in kapasitesi yeterli stadı yok diyeceksiniz. Neden yok? Neden yapmadınız? Atatürk Stadı’nın akıbeti ne olacak? Güçlendirecek misiniz? Yıkıp yeniden mi yapacaksınız? Ne zaman karar vereceksiniz?” diye sordu.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme