İzmir'i unutanlar yine İzmir Milletvekilleri

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre, kongre, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile önceki...

İzmir'i unutanlar yine İzmir Milletvekilleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre, kongre, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile önceki Cumhurbaşkanları Celal Bayar, Turgut Özal ve Süleyman Demirel’e saygı duruşu ile başladı. Akvaryum Cafe&Restoran’ta gerçekleştirilen kongreye Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş, CHP Çiğli Belediye Başkanı Utku gümrükçü, Demokrat Parti Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Can Akay, Demokrat Parti İlçe Başkanları ve partilileri katıldı.  Kongrede Duygu Karaalp’in tek aday olarak seçime girmesi bekleniyor.  Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Demirci yaklaşık 10 yıldır bu görevi yürütüyordu.

YHT’YE NE OLDU?

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun yaptığı konuşmada İzmir’in iki soruna hakkında, “Demokrat Parti olarak malumunuz iki İzmir Milletvekili olarak parlamentoda, İzmir’i temsil ediyoruz. İzmir’in önemli meseleleri var. Onları mümkün mertebe orada dile getirmeye çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi mesela soru önergesi verdim. Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesi vardı. Bu projeye ne oldu? 2013 yılında temeli atıldı. O temel atma töreninde dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım çıktı dedi ki ‘bin 80 günde bunu hizmete açacağız’ dedi. 2023 yılındayız 10 yıl olmuş. YHT’ye ne oldu bilmiyoruz. Ne zaman açılacağını bilmiyoruz? Hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz. Bugünkü Ulaştırma Bakanı’na ‘YHT’ye ne oldu’ diye sordum? Henüz cevap vermedi. Genellikle de vermiyorlar ama biz de peşini bırakmayacağız. Hani bir kere sorduk yazılı ne yaparlarsa yapsınlar demeyeceğiz. Şimdi, bundan sonra Ankara’daki Genel Merkezimize büyükçe bir pankart asacağız. Bundan sonra sorduğumuz her soruyu genel merkezimize asacağız. ‘İzmirliler sizin için sorduk, ama cevap vermediler’ diyeceğiz. Cevap verene kadar da zorlayacağız. Sadece bu meselede değil, bundan sonraki bütün meseleleri de böyle takip eden bir politika anlayışı ve muhalefet anlayışı ortaya koyacağız. Performansımızı mümkün mertebe yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

‘İZMİRİ UNUTANLAR İZMİRLİ’

Uzun, EURO 2032 stadyum seçimlerinde İzmir’in olmamasının sebebinin İzmir AK Parti Milletvekili Mehmet Muharem Kasapoğlu olduğunu iddia etti. Uzun, “Geçen hafta İzmir biz başka haberin konusu oldu. Avrupa Futbol Şampiyonası 2032 yılında İtalya ve Türkiye ortaklığıyla yapılacak. Türkiye’de de hangi statlarda oynanacağı belli oldu. 10 stadyum ismi verildi. O 10 stadın içerisinden beşi maçların oynanması için belirlenecek fakat o 10 stadyumun içinde İzmir’den bir tane yok. İzmir gözden çıkarılmış, İzmir unutulmuş. Düşündüm dedim ki yahu bizim İzmir milletvekillerimizden bir tanesi eski Gençlik Spor Bakanı Kasapoğlu. İnternetten Şöyle bir arayayım dedim. Acaba bu konuya dair bir şey söylemiş mi? Karşıma ne çıktı? Meğer işin kökünde o var, işin sebebi o. Sebebi o bakın okuyayım size. Anadolu Ajansı’nın 6 Nisan 2023 tarihli haberinde ‘Bakan Kasapoğlu 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları adaylık dosyasını imzaladı’, biz hep Türkiye Futbol Federasyonu’na kızıyoruz ya İzmir’i almadı diye. Hayır efendim. İzmir’i bu dosyaya koymayan Kasapoğlu. Milletvekili adayı olacağı ili unutmuş ya o hiç aklına getirmemiş? Şimdi derler ya ormanda ağaçlara sormuşlar, en çok neden korkarsın? Ateş mi, başka bir şey mi? Hayır demiş baltanın sapından korkarım. Şimdi arkadaşlar sapı bizden, İzmir gözden çıkarılmış ama İzmir’i gözden çıkaran İzmir’in milletvekili” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme