İzmir’in gözde ilçelerinden biri: Ödemiş

Ödemiş, İzmir ilinin bir ilçesi olup, batısında Ege Denizi, kuzeyinde Manisa ilinin Yunusemre ilçesi, doğusunda Turgutlu...

İzmir’in gözde ilçelerinden biri: Ödemiş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ödemiş, İzmir ilinin bir ilçesi olup, batısında Ege Denizi, kuzeyinde Manisa ilinin Yunusemre ilçesi, doğusunda Turgutlu ilçesi, güneyinde ise Bayındır ilçesi ile komşudur. İlçenin merkezi, İzmir-Manisa karayolu üzerinde yer alır ve İzmir’e 115 km, Manisa’ya 70 km uzaklıktadır.

Ödemiş’in tarihi, antik çağlara kadar uzanmaktadır. İlkçağlarda “Hermos” adıyla anılan bölge, Lidya Krallığı’nın egemenliği altına girmiştir. Daha sonraları Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Türkler de bölgede hüküm sürmüştür. Günümüzde ilçe, tarım ve ticaret faaliyetleri ile ön plana çıkmaktadır.

Ödemiş’in tarım alanında ürettiği en önemli ürünler arasında kiraz, incir, üzüm, elma, armut ve sebzeler yer almaktadır. Ayrıca ilçede hayvancılık da gelişmiştir. Ödemiş’in turizm potansiyeli de oldukça yüksektir. İlçe, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yöresel yemekleri ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Özellikle, Bozdağ Kayak Merkezi, Karagöl Tabiat Parkı, Sütçüler Kaplıcası, Kursunlu Kanyonu gibi yerler, turistlerin ilgisini çeken yerler arasındadır.

Ödemiş’in nüfusu 2021 yılı verilerine göre 157.356’dır. İlçenin ekonomisi tarım, hayvancılık ve ticaret faaliyetleri üzerine kurulmuştur. Ayrıca son yıllarda sanayi sektörü de gelişme göstermektedir.

 

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme