İzmir’in köyleri itfaiye üssü olma yolunda

İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını kent genelinde sürdürüyor. Bugüne kadar yaklaşık 900 orman gönüllüsü...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını kent genelinde sürdürüyor. Bugüne kadar yaklaşık 900 orman gönüllüsü yetiştiren belediye, bu sayıyı artırmak için köylerde muhtarlara ve yurttaşlara yangın eğitimi veriyor.  Olası yangın durumlarına karşı eğitimli, planlı ve bilinçli müdahale sağlamak için orman gönüllülerinin sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yürütülüyor.

EĞİTİM 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangınları önlemek ve erken müdahale için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Köy köy dolaşılarak muhtarlara ve yurttaşlara yangın bilgisi, yangın güvenlik önlemleri ve yangın söndürme cihazları kullanımı eğitimi veriliyor. Bu eğitimler sayesinde birçok yangın başlangıç aşamasında kontrol altına alınabiliyor.

MUHTARLARIN ROLÜ BÜYÜK 

İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile iş birliği yaparak köy köy dolaşıyor ve muhtarlar ile yurttaşlara ulaşıyor. Bu ziyaretler sırasında, muhtarlara ve yurttaşlara temel yangın bilgisi, güvenli yaşam teknikleri, yangın güvenlik önlemleri, yangın söndürme cihazı kullanımı ve yangın tankeri kullanımı konularında eğitimler veriliyor. Bu sayede, olası yangınlara daha etkili ve bilinçli müdahale edilmesi hedefleniyor.

BASİT ÖNLEMLER, BÜYÜK ETKİLER 

Korkmaz, yangınların çoğunun küçük ihmallerden kaynaklandığını belirterek, yurttaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yaz aylarında ormanlara giriş yasağına uymak, çöpleri ve özellikle cam şişeleri ormanlık alanlarda bırakmamak gibi basit önlemlerle büyük felaketlerin önlenebileceğini vurguladı.

ORMAN GÖNÜLLÜLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 900’e yakın orman gönüllüsü oluşturdu ve 386 tanker dağıttı. Bu gönüllüler, yangınları başlangıç aşamasında söndürmek için belediye tarafından düzenli aralıklarla teorik ve uygulamalı eğitimden geçiriliyor. Bu sayede, kırsal bölgelerde yangınlarla daha etkili mücadele ediliyor.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme