İzmir’in mavi bayraklı plajları hangileri?

İzmir, bu yıl da temiz ve güvenli plajlarıyla dikkat çekiyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından...

İzmir, bu yıl da temiz ve güvenli plajlarıyla dikkat çekiyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen mavi bayrak ödülüne layık görülen İzmir’in plajları hangileri? İşte yanıtı…

İzmir, bu yıl da temiz ve güvenli plajlarıyla dikkat çekiyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen mavi bayrak ödülüne layık görülen İzmir’in plajları belli oldu. Şehrin Ege kıyılarında bulunan birçok plaj, uluslararası standartlara uygun şekilde temizlik, güvenlik ve çevre yönetimi kriterlerini karşılayarak mavi bayrak almaya hak kazandı.

Bu yılki mavi bayrak ödülü alan plajlar arasında Foça, Çeşme, Urla ve Karaburun’un önde gelen turistik noktaları yer aldı. Plaj işletmecileri ve yerel yönetimler, aldıkları bu ödülün turizme olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Mavi bayraklı plajlar, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilirken bu yıl Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalandı.

İşte 2024 yılında mavi bayrak almaya hak kazanan İzmir’in plajları:

Çeşme: Ilıca Plajı, Alaçatı Plajı, Çeşme Kalesi Plajı

Foça: Büyükdeniz, İnciraltı, Yenifoça Plajı

Urla: Demircili Plajı, Altınköy Plajı

Dikili: Bademli Plajı, Hayıtlı Plajı

Seferihisar: Akarca Plajı, Ürkmez Plajı

Karaburun: Mordoğan Plajı, Karaburun Merkez Plajı

Güzelbahçe: Adatepe Plajı, Pırlanta Plajı

Aliağa: Karpuzçayırı Plajı, Çaltılı Plajı

Karşıyaka: Bostanlı Plajı, İnciraltı Plajı

İzmir’in mavi bayraklı plajları, ziyaretçilerine temiz deniz suyu, düzenli çevre yönetimi ve güvenli bir ortam sunarak yaz aylarının vazgeçilmez destinasyonları arasında yerini koruyor.

LEYLA BİLGİ

 

 

 

 

Bakmadan Geçme