İzmir'in projeleri bakan masasında

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye, İzmir Ticaret Odası (İZTO) olarak yürüttükleri projeleri götüren...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, İzmir Ticaret Odası (İZTO) olarak yürüttükleri projeleri götüren Başkan Mahmut Özgener, çalışmalarla ilgili tüm taleplerinin olumlu karşılandığını açıkladı. “Bakanlığımız, İzmir’in kentsel dönüşümün merkezi olması konusunda çok kararlı” diyen Özgener, İZTO olarak kendilerinin de ellerinden geleni yapacakların söyledi.

“KENT DÖNÜŞECEK”

İzmir’e ivme kazandıracak projeler için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Özgener, “Sayın Bakanımızla, İzmir Ekonomi Güzelbahçe Kampusu’nun imar planı ve Balçova kampusumuzun geleceğiyle ilgili plan tadilatlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

Cemal Gürsel Kışlası’nın Milli Emlak’tan devri ve imarını da masaya yatırdıklarını kaydeden Özgener,  bu konuda son görüşmeyi Savunma Bakanı Yaşar Güler ile yapacaklarını dile getirdi. Özgener görüşmede, İzmir merkez ilçelerinde mühendislik hizmet almamış yapıların ada bazında kentsel dönüşümün sağlanmasını da ele aldıklarını belirtti.

ARSA YARATILACAK

Özgener, “Kent merkezinde sağlıksız koşullarda hizmet vermeye çalışan çarşı ve sitelerdeki iş yerleri ve aynı zamanda yeni işyeri alanlarının yaratılması için mera vasfını yitirmiş arazilerin imar dönüşümlerini sağlayarak arsa yaratılması konusunda görüş alışverişinde bulunduk” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİKLİ OLACAK

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kentsel dönüşüm konusunun özellikle altını çizdiğini belirten Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendileri İzmir’in en önemli konusunun kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı. Orta Anadolu’da İzmir ve İstanbul’un kentsel dönüşümün merkezi olması gerektiğini ifade etti. Dünya Bankası kredisinin İzmir’deki kentsel dönüşüm planlamalarında daha etkin kullanımı konusunda farkındalık yaratmamız gerektiğini söyledi.”

KİMLER KATILDI?

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti. Ziyarete, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemal Elmasoğlu ve Emre Kızılgüneşler, İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri ile Genel Koordinatör Pınar Karayılanoğlu katıldı.

KAYNAK: YENİ İZMİR GAZETESİ

Bakmadan Geçme