• Haberler
  • Genel
  • İzmir’in suyu pahalı aboneliği daha da pahalı!

İzmir’in suyu pahalı aboneliği daha da pahalı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZSU’dan şikayet eden vatandaşların sayısı her geçen gün daha da artıyor. İzmirliler,...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZSU’dan şikayet eden vatandaşların sayısı her geçen gün daha da artıyor. İzmirliler, kiraladıkları yeni evlerine taşınırken, ödedikleri depozito bedelinin yanısıra sayaç ücreti ve su bağlatma ücreti de ödüyor.

SUYA ULAŞMANIN BEDELİ 2 BİN 200 TL

İzmir’de kiraya çıkan bir vatandaşın evinde su kullanmak için İZSU‘ya yaptığı ödemelerşu şekilde:

Evinin suyunu açtırmak isteyen vatandaşın İZSU‘ya ödediği depozito ücreti 1460 TL…

Suyun açılmasının ardından kullanıcıların faturasına bir seferliğe mahsus yansıtılalan sayaç bağlama ve su açma bedeli ise 746 TL …

 

Haber

“İZSU’YA HARAÇ ÖDÜYORUZ”

05.07.2024 tarihinde kiraladığı evine su bağlatan vatandaş, 09.07.2024 tarihinde gelen 1078 TL faturayla şoka uğradığını belirterek, “Suyu açtırdıktan 4 gün sonra su faturası gelmesine mi şaşırayım, faturanın 1078 TL olmasına mı şaşırayım bilemedim. Konuyu merak edip İZSU’nun Konak’taki şubesine gittim. Yetkililer, 1 metreküp su kullandığımı ve gönderilen faturanın sadece bir kereliğe mahsus sayaç bağlama ve su açma bedeli olduğunu söylediler. Suyu açtırırken böyle bir şeyin söylenmediğini söylememe rağmen prosedürün bu şekilde olduğunu belirttiler. Eve taşınalı 4 gün oldu, 4 günde fatura mı gelir? Geçmiş dönem borcum yok, hırsız değilim, suçlu değilim, bir yere kaçmıyorum. Böyle saçma prosedür mü olur? Diğer kurumlarda niye yok böyle bir prosedür? Elektrik için sadece 600 TL depozito ödememi istediler onu da istersem 1 ay sonraki faturama yansıtabileceğimi belirttiler. Yakama yapışıp elektrik kullanmak istiyorsan bize para ver diyip haraç kesmediler. Zaten İzmirliler olarak ülkenin en pahalı sularından birini kullanıyoruz hem de eften püften sebeplerle İZSU’ya haraç ödüyoruz. Muhalif bir belediye hem ekonomiyi eleştirirken hem de vatandaşın cebindeki 3 kuruşa göz dikemez, dikmemeli yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

SAYAÇLAR BİLEREK Mİ SÖKÜLÜYOR?

Vatandaşların karşılaştıkları sorunlarını internet üzerinden aktarnak için kullandıkları ‘Şikayet Var’ isimli sitede de benzer şikayetlerin yer aldığı görüldü. Pek çok kiracı, İZSU’nun sayaç bağlama bedeli alabilmek için abonelik kapatma işlemin ardından sayaçları eski yeni ayırt etmeksizin söktüğünü iddia etti.

İZSU’nun su açma işlemi için fahiş fiyatlar talep etmesinden şikayet ederek yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

İşte o şikayetlerden bazıları:

NEYİN SAYAÇ BEDELİ?

Haber

3 GÜNDE FATURA 

Haber

“7 GÜNLÜK FATURA 940 TL…”

Haber

 

 

 

Bakmadan Geçme