İzmir’in yeni zabıtaları geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'nın, 36 kişilik zabıta memuru alımı için açtığı sınava 99 kişi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın, 36 kişilik zabıta memuru alımı için açtığı sınava 99 kişi başvurdu. Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu lisans programından ve Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olup Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan en az 65 puan alan, belirlenen kriterleri taşıyan adayın katıldığı sınavda kıyasıya yarış yaşandı.

Sınavda ayrıca 30 yaşını doldurmamış olmak, kadınlarda en az 1,60, erkeklerde de 1,67 metre boyunda olma şartı arandı. Adaylardan bazıları sınava girmeden önce kilo koşuluna uymak için kilo verirken bazıları da kilo almaya çalıştı. İzmir’in yanı sıra farklı kentlerden de sınav için gelen adaylar, memur olabilmek için önce spor branşlarında ter döktü ardından mülakata katıldı.

Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın güç kazanacağını ifade eden Zabıta Denetim Şube Müdürlüğü’nde görevli Zabıta Amiri Vedat Ayyıldız, “Amacımız İzmirlilere kaliteli hizmet sunmak. Adaylar bin metre koşu, 100 metre engelli koşu, şınav ve mekik olmak üzere 4 branşta spor mülakatına katıldı. Bu sınavlara katılmalarındaki amaç, onların fiziki kondisyonunu ölçmek ve dayanıklılıklarını test etmek. Arkadaşlarımızın aramıza katılmasıyla, zabıta teşkilatı olumsuzluklara daha etkin, verimli, hızlı müdahale edebilecek. Vatandaşın şikayetine daha hızlı yanıt verebileceğiz. Daha iyi hizmet etmek için çalışma arkadaşına ihtiyacımız var” dedi.

Adaylardan Vedat Kaynak sınavın beklediği kadar zor olmadığını belirtti. Kaynak, “Daha büyük engeller bekliyordum. Antrenmanlı değildim. O beni biraz zorladı. Genel olarak güzeldi” dedi.

Hüseyin İzmir de, “Önce parkurla başladık. Koşu, engelli parkuru vardı. Onun arkasından şınav ve mekik çektik. Pek alışık olmadığımız parkurlar. Genellikle koşu yaparken yokuş yukarı olan bölümde zorlandım. Mekik de biraz zorladı” diye konuştu.

Ankara’dan sınav için geldiğini vurgulayan Gökay Kavak şunları söyledi: “Zorlu bir sınavdı ama bitirdik. Umarım başarılı olurum. Zabıta mesleği güzel. Yurttaşlarla iletişim halinde oluyorsunuz. Kentin güvenliği ve daha iyi yaşam alanları oluşturmak için hizmet ediliyor. Ben bu mesleği gayet iyi yapabileceğime inanıyorum. Umarım bütün sınavlardan başarılı şekilde geçerim.”

 Adaylardan Ali Aydoğan da sınava girmek için Ankara’dan gelenlerden. Aydoğan, “Sınav ilanını gördükten sonra hazırlandım. 1,5 ay çalıştım. Kilo şartı için 13 kilo verdim. Umarım olur. Sınav, beklediğimden daha iyi geçti. Heyecanlandım, parkur gözümde büyüdü ama sahaya çıktığım zaman heyecan bitti. Ben hem bedenen hem de zihnen bu mesleğe hazırım” diye konuştu.

Sude Şahin ise kilo sınırı nedeniyle kilo aldığını belirterek, “Sınavda parkur olacağını biliyordum. Koşu kısmı zorladı. Onun dışında çok zorlu değildi. Başvuruya geldiğimde 2 kilo eksik olduğum için kilo almam gerekti. 3 kilogram alıp yeniden başvurdum. Bu iş hayalim. Çocukluğumda kampa giderdik. İşletmeleri kontrol etmek için zabıta ekipleri gelirdi, dikkatimi çekerdi. O zaman zabıta memuru olmaya karar verdim. Kadro açıldığını görünce hemen başvuru yaptım. Sınavlarda başarılı olur göreve başlarsam, işime sadık bir çalışan olacağım. İşimi gerçekten seveceğim” dedi.

Sınav için Diyarbakır’dan gelen Ruken Kaplan “Heyecanlı ve stresli olduğumda iyi koşuyorum. Bin metre koşusunda ilk gelen kişilerdendim. Mutluyum, bence güzel bir sınav oldu” diye konuştu.

Şansını zabıta memurluğunda deneyen atanamayan beden eğitimi öğretmeni Esra Zilek şunları söyledi: “İstanbul’dan eşim ve oğlumla gelip, başvurumu yaptım. İzmir’de olması beni cezbetti. Sınava girme hakkı kazanınca çok sevindim. Her sabah koştum. Beden eğitimi öğretmeniyim. Beklediğimden biraz daha zorladı ama güzel bir sınav oldu.”

Ezgi Çankaya ise uzun yıllardır birçok spor dalıyla ilgilendiğini ve antrenmanlı olduğunu anlatarak, “Koşuda rakiplerime fark attım. Seçilirsem Büyükşehir Belediyesi’nin çalışkan, disiplinli, mesleğini en iyi şekilde yapmaya çalışan zabıta memuru kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.

36 memurun alınacağı sınav sonuçları, önümüzdeki günlerde açıklanacak. Norm kadro sayısı 961 olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta teşkilatı, 463 memur ile hizmet vermeye çalışıyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme