İzmirli depremzedeleri sevindiren 'emsal' kararı!

SILA ARABACIOĞLU İzmir’de 6,9 büyüklüğündeki depremde İzmir Büyükşehir Belediyesi, mağdur olan vatandaşlar için Bayraklı'da parsel bazında...

İzmirli depremzedeleri sevindiren 'emsal' kararı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SILA ARABACIOĞLU

İzmir’de 6,9 büyüklüğündeki depremde İzmir Büyükşehir Belediyesi, mağdur olan vatandaşlar için Bayraklı’da parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30’luk artış kararı sonrası TMMOB konuyu yargıya taşıdı. TMMOB’un açtığı dava İzmir 5. İdare Mahkemesi’nce reddedildi. Karar ise oy birliği ile alındı. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Bilal Çoban, “Bu Bayraklı için verilmiş bir karar. Ama bizim işimiz sadece Bayraklı değil. Burada kamu yararı gözetildiyse diğerinde de kamu yararı gözetilerek davanın reddedileceğini düşünüyoruz” dedi.

Haber

‘FİKİR BİRLİĞİ’

Kararın yalnızca Bayraklı için olduğunu hatırlatan Çoban, “Ama bizim işimiz sadece Bayraklı değil. Burada kamu yararı gözetildiyse diğerinde de kamu yararı gözetilerek davanın reddedileceğini düşünüyoruz. Reddedilmese bile biz hem odalar ile hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz. Tabi görüşmenin detaylarını anlatamıyorum çünkü kesinleşmiş bir şey yok. Bazı konularda fikir birliğine vardık. Hayata geçirirsek hiçbir sorun kalmayacak” dedi.

‘EVİMİZİ İSTİYORUZ’

Bilal Çoban, rant değil evlerini istediklerinin altını çizerek, “Orada aslında biz odalarla görüştüğümüzde de onlar da kendilerince gerekçelerini sundular. Keşke önce bizimle görüşselerdi. Burada insanlar rant elde etmiyor, insanların evleri yıkıldı. Biz bunları çok daha sonra konuşup ortak noktada buluşabildik. Biz rant sağlamıyoruz, emsal artışı hakkımız. Ortak paydada buluştuğumuz masaya davet etmesi gereken bizler miydik o da ayrı bir konu. Biz depremzedeyiz zaten mağduruz. Bir de emsal mücadelesi verdik. Odaların bizi çağırıp sorması gerekiyordu. O yüzden insanlar bu süreçte çok yoruldu. Biz rant istemiyoruz, para istemiyoruz. Sadece evimizi yaptırmak istiyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme