• Haberler
  • İzmir
  • İzmirli vekil adayı Nalbantoğlu: Halkımızın ruh hali acillik

İzmirli vekil adayı Nalbantoğlu: Halkımızın ruh hali acillik

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, ülkenin içinde bulunduğu durumun halk...

İzmirli vekil adayı Nalbantoğlu: Halkımızın ruh hali acillik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, ülkenin içinde bulunduğu durumun halk üzerinde yarattığı ruh haline vurgu yaptı. Yeni İzmir gazetesinden Deniz Hancı’nın haberine göre Nalbantoğlu, tablonun vahametinin altını çizerek, “Halkımızın ruh hali; acillik hale geldi!  İnsanlarımız, endişe, öfke ve korku duyuyor. Bu kemirgen ruh hallerini anlık değil; uzun zamandır işinde, evinde, mutfağında, çarşıda, pazarda yaşıyor. Gençlerimiz, gelecek planlarında yaşıyor. Hastanelerin psikiyatri servislerine başvuranların sayısına bakın, anlarsınız. Bunu araştırmalar da onaylıyor. 10 kişiden neredeyse 8’i mutsuzluğun ötesinde” ifadelerini kullandı.

“ÖZLEDİKLERİ MUTLU GÜNLER YAKIN”

İşçi kesiminin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da hak, hukuk, adalet kavgası büyüyerek yaşadığını ve aynı ruh haline sahip olduğunu belirten CHP’li Nalbantoğlu, “İşçilerimiz, emekçilerimiz, emeğin bayramı 1 Mayısı da her zamankinden daha farklı karşılıyor. Alamadıkları hakları, yaşam mücadelesinde yaşamak zorunda kaldıkları ekonomik ve sosyal kriz sarmalı hiç bu kadar büyük olmamıştı. Hepsinin alın teri önünde saygıyla eğiliyorum. Özledikleri mutlu günler yakındır” dedi.

“GENÇLER EN BÜYÜK GÜÇ”

Hafta sonu İzmir’de gerçekleşen Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı mitingini de değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, “Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kılıçdaroğlu; gençleri bu geçiş döneminin paydaşı yaptı. Onları en büyük güç olarak işaret etti. Alanı dolduran İzmirli gençlerimiz de muhteşemdi. İzmir, İzmirliliğini yine yaptı. Yine tarihe not düştü, tarafını haykırdı. İzmir mutabık kaldıysa bu iş tamamdır.. Hükümet, İzmir İktisat Kongresi binasını sessiz sedasız açarken; İzmir; Gündoğdu Meydanı’nda Cumhurbaşkanını seçti, Türkiye’nin geleceğine ışık tuttu. Fotoğraf meydandaydı; müjdeli sonuç da sandıktan çıkacak” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme