İZSU şantiyesinde yangın tatbikatı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği ambarda mahsur kalan iki personel yangından...

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği ambarda mahsur kalan iki personel yangından kısa sürede kurtarıldı.

Tatbikata İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’ne bağlı çok sayıda personel ve iki itfaiye aracı katıldı. Tatbikat kapsamında çeşitli kurtarma ve tahliye senaryoları uygulandı. İtfaiye ekipleri, yangın söndürme ve kurtarma teknikleriyle beraber acil müdahale ekiplerinin koordinasyonunu sağladı.

İZSU Karabağlar Şantiyesinde başarılı kurtarma tatbikatı

Yangın senaryosuna göre, Karabağlar Şantiyesi’nde bulunan iş sağlığı ve güvenliği ekipmanlarının olduğu ambarda mahsur kalan iki personel, bir itfaiye personeli tarafından merdivenli arazöz yardımıyla kısa sürede kurtarıldı. Bu başarılı kurtarma operasyonu, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahalenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi yetkilileri, tatbikatın amacının personel ve vatandaşların afet ve acil durumlara hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür tatbikatların düzenli olarak yapılmasının, acil durumlarda sağlıklı ve güvenli müdahale için büyük önem taşıdığını vurguladılar.

ALİ ÖZKAYA

Bakmadan Geçme