• Haberler
  • Ekonomi
  • Jak Eskinazi: Zengin kaynaklı ülkenin fakir bekçileri olacağız

Jak Eskinazi: Zengin kaynaklı ülkenin fakir bekçileri olacağız

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşen Aralık ayı Meclis toplantısına Meclis Üyesi Jak Eskinazi katılım sağladı....

Jak Eskinazi: Zengin kaynaklı ülkenin fakir bekçileri olacağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşen Aralık ayı Meclis toplantısına Meclis Üyesi Jak Eskinazi katılım sağladı.

Haber

Ne Olmuştu?
İzmir Valisi Süleyman Elban: 2024’te eğilim pozitife doğru gidecek
7 ay önce

Cumhuriyet’in 100. yılında iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray’ın oynayacağı Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanmasını da eleştiren Eskinazi, “Milli birlik beraberliğin önemli olduğu bir yılda, Cumhuriyet’e karşın adımların atılması yetmiyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında önemli bir karşılaşmanın Suudi Arabistan’da oynanmasında ısrar etmekteyiz. Toplumun sinir uçlarına dokunmayı öncelikle kabul ederek pozisyon almamız gerek. Toplumsal uzlaşıyı sağlarsak ekonomi, adalet, spor, sağlık, kültür ve diğer her alanda daha verimli olacağız. Görüşlerini kamuoyu ile paylaşma olanağı olan kişiler olarak toplumun temsilcisi olduğu gruplarının beklentilerini dillendirmemiz önceliklerimizdir. Mühendislik eğitimi almış olarak tüm olasılıkları işlersek ve matematiği de hayatımın merkezine oturtarak hareket etmemiz gerekiyor.”

“AYNI GEMİDEYİZ”

“Zengin kaynaklara sahip bir ülkenin fakir bekçileri olmaya devam edeceğiz” diyen Eskinazi, “Bugün üreten ve ürettiğinin ticaretini ve ihracatını yapanlar olarak bir aradayız. Tüm çabamız üretkenliğimiz ve verimliliğimizin daha katma değerli olması içindir. Daha çoğulcu bir yaklaşımla adım atmalıyız. İşveren ve işçilerle aynı gemideyiz. İşçilerimiz emeklerinin karşılığını alırsa, toplumsal barışında sağlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

“YÜZDE 60’I ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR”

Eskinazi konuşmasının devamında, “2024 yılı için beklenen asgari ücret için kamu, işçi ve işveren temsilcileri müzakerelerini sürdürürken tüm tarafların üretimde devam edilmesinin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Türkiye’de çalışanların yüzde 55 ile 60 arasındakileri asgari ücretle çalışıyor. Bu nedenle asgari ücrete olan değer, diğer ülkelere oranla çok fazla anlam yükleniyor. 2021 yılında 2 bin 852 lira 90 kuruş olan asgari ücret, 2023 yılında 11 bin 402 liraya ulaştı. Bu süreçte asgari ücret yüzde 290 arttı. Döviz kuru ise 13,8 liradan 29 liraya çıktı. Döviz kurundaki artış oranı yüzde 109 oranında. Asgari ücretinin artışı yakalayabilmesi için bugün dolar kurunun herhalde 40-50 TL bandında olması gerekiyor” dedi.

Bakmadan Geçme