Jandarmadan Bornova’da kumarhane baskını

Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı, umuma açık alanda kumar oynatıldığı tespit edilen bir işletmeye operasyon gerçekleştirdi. Kumar...

Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı, umuma açık alanda kumar oynatıldığı tespit edilen bir işletmeye operasyon gerçekleştirdi. Kumar oynayan ve oynatan şahıslar suçüstü yakalandı.  Kumar oynadığı tespit edilen 69 kişiye kişi başı 6 bin 425 lira para cezası kesildi. Ayrıca kumar oynatan kişi ve işletme hakkında yasal işlem yapıldı. Dolandırıcılık suçundan aranan bir kişi ile yoklama kaçağı olduğu tespit edilen iki kişi gözaltına alındı.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Suç ve suçlularla mücadale kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde; Bornova ilçesi Naldöken mahallesi Ankara Cd. No:371/C adresinde bulunan umuma açık işletmede kumar (tombala) oynatıldığına dair bilgi elde edilmiştir. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordine ve talimatları doğrultusunda Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 29 Ocak 2024 tarihinde belirlenen adrese düzenlenen operasyonda (69) şahıs kumar (tombala) oynarken suçüstü yakalanmıştır. Kumar oynadığı tespit edilen şahıslara toplam ( 69×6425- 443.325) TL idari para cezası uygulanmış olup; İşletme mühürlenerek kumar oynamak için kullanılan materyallere el konulmuştur. Şüpheli (S.A) hakkında ” Kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak” ve “Mühür Bozma” suçundan adli işlem başlatılmış olup şüphelinin ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır. Ayrıca yapılan sorgulama neticesinde Mehmet Alper Ö. (Dolandırıcılık) suçundan arandığı tespit edilmiş olup şahıs taahhüt verilerek serbest bırakılmıştır. 2 şahsın Yoklama kaçağı olarak arandığı tespit edilmiştir.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme