Jitem davasında beraat kararına Yargıtay'dan onay

Yargıtay, 1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayete ilişkin eski bakan Mehmet Ağar, Korkut Eken, İbrahim Şahin ve diğer 15 sanığın yer aldığı davada verilen beraat kararını onadı.

Yargıtay, 1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayete ilişkin eski bakan Mehmet Ağar, Korkut Eken, İbrahim Şahin ve diğer 15 sanığın yer aldığı davada verilen beraat kararını onadı.

Yargıtay, 1990'lı yıllarda gerçekleşen 19 faili meçhul cinayetle ilgili olarak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Emniyet Genel Müdürü İbrahim Şahin, emekli Albay Korkut Eken ve diğer sanıkların bulunduğu 18 kişilik davada verilen beraat kararlarını onadı. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce sanıkların beraatine hükmetmiş, ancak bu karar istinaf mahkemesi tarafından bozulmuştu. İkinci duruşmada yeniden bir araya gelen mahkeme, sanıkların beraatini tekrar kararlaştırdı.

“KESİN VE İNANDIRICI DELİL BULUNMUYOR”

Yargıtay’ın beraat kararında yazdığı gerekçede şu ifadelere yer verdi:

"Yargılama sürecindeki işlemlerin usûl ve kanuna uygun olarak yapıldığı, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların toplanan ve dosya kapsamına göre yeterli olduğu anlaşılan delillerle birlikte gerekçeli kararda gösterilip tartışıldığı, hükme esas alınan ve reddedilen delillerin açıkça gösterildiği, soruşturma ve kovuşturma aşamasında delillerin toplandığı bu haliyle eksik incelemenin bulunmadığı, hükme esas alınan raporların yeterli olduğu, deliller ile desteklenemeyen duyuma dayalı, soyut ve çelişkili beyanlar ile delil niteliğine haiz olmayacak belgeler dışında başkaca delil bulunmaması nazara alınarak, mahkemenin yargılama sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dava dosyası içeriğine göre, sanıkların üzerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından şüphe sanıklar lehine değerlendirilerek atılı suçlardan beraat kararları verilmesinde bir isabetsizlik görülmediği anlaşılmakla, temyiz sebeplerinin incelenmesinde hükümlerde hukuka aykırılık bulunmamıştır."
 

Bakmadan Geçme