Joao Mario kimdir?

Joao Mario Kimdir? Kaç yaşında, Nereli? Hangi Takımlarda Oynadı? Detaylar haberimizde…

João Mário, 19 Ocak 1993 tarihinde Porto, Portekiz’de doğmuş bir profesyonel futbolcudur. Porto'nun altyapısında yetişen Mário, sağ ayağını etkili bir şekilde kullanabilen ve sol kanatta, orta sahada, hatta sağ kanatta görev alabilen çok yönlü bir oyuncudur.

João Mário'nun kariyerinde önemli dönüm noktaları bulunuyor. 2016 yılında Sporting Lizbon’dan Inter Milan'a 44,78 milyon Euro karşılığında transfer olan Mário, Avrupa futbolunda değerini ve yeteneğini kanıtladı. O tarihten itibaren, futbol dünyasında önemli kulüplerde forma giydi:

- Sporting Lizbon: 127 maçta 16 gol ve 20 asistle katkıda bulundu.
- Inter Milan: Kariyerinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilen bu transfer, onun Avrupa futbolundaki profilini yükseltti.
- West Ham United: İngiltere Premier Lig'inde mücadele ettiği kulüplerden biri.
- Lokomotiv Moskova: Rusya'nın önemli kulüplerinden birinde forma giydi.
- Benfica: Geçtiğimiz sezon Benfica'da 51 maçta 9 gol ve 4 asistle dikkat çekti, toplamda 149 maçta 36 gol ve 26 asist yaptı.

ULUSLARARASI KARİYER

João Mário, Portekiz milli takımıyla 56 kez sahaya çıkarak uluslararası alanda da tecrübe kazandı. Kariyerinde toplam 441 maçta 61 gol attı ve 84 asist yaptı.

GÜNCEL DURUM

João Mário, 2026 yılına kadar Benfica ile sözleşme imzaladı ve bu süreçte futbol dünyasında dikkat çeken isimlerden biri olarak yer aldı. Transfer gündeminde önemli bir oyuncu olarak yer almakla beraber kariyerine büyük başarılarla devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme