Kabine bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Üç haftalık aranın ardından yapılacak olan söz...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Üç haftalık aranın ardından yapılacak olan söz konusu toplantının öncelikli gündem maddesi arasında memur ve emeklilere yılın ikinci yarısında yapılacak zam oranı olacak.

ZAM ORANLARI 

Memur ve emeklilerin hükümetten yapılacak zam oranı açıklamasını bekliyor. Meclis’e yakın zamanda gelmesi beklenen  düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurlar için görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek.

İSVEÇ’TE YAŞANANLAR ELE ALINACAK

Söz konusu toplantıda Türkiye’den NATO vizesi bekleyen İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması meselesi de görüşülecek. Ankara’nın Stockholm yönetimine karşı atacağı diplomatik adımlar üzerinde durulacak.

11-12 Temmuz’da Litvanya’da düzenlenecek ve Erdoğan’ın da katılacağı NATO liderler zirvesinin hazırlıkları ele alınacak.

Aynı zamanda toplantıda; Fransa’da yaşanan protestolar, Türkiye’nin yürüttüğü terörle mücadele operasyonları da görüşülecek.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme