Kabine toplantısına teğmenler damga vurdu

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklıyor

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. İç ve dış gelişmelerin ele alındığı toplantıda orta vadeli program değerlendirildi.

TEĞMENLERİN KILIÇLI YEMİNİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ağustos ayına damga vuran zaferlerimizi büyük bir coşku ile andık. Milletimizin göz bebeği ve peygamber ocağı TSK'nın gücüne güç katan her adımın yanındayız. Ordumuzun disiplinine, insicamına ve itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız’’ dedi.

Ordu üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, Harp Okulu’nun diploma töreninde yeni mezun teğmenlerin geleneksel kılıç gösterisi hakkında, ‘’Gerekli tahkikati çok yönlü bir şekilde yürütüyoruz. Milletimizin göz bebeği ordumuzun her daim yanındayız. Kahraman ordumuzun yıpratılmasına da ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine de müsaade etmeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal için de geçerlidir. Sınır ötesi ve okyanus ötesindekilerle ittifak yapıp iktidar hayali kuranlar bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye kalkıyor. Muhalefet seçimlerdeki şaibeli sicilini aklamaya çalışıyor. Tunceli Ovacık'ta şehit olan askerlerimiz ile bugün şehit olan teğmenimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine baş sağlığı diliyorum’’ diye konuştu.

"SİVİL ANAYASA ZORUNLULUKTUR"

Erdoğan, ‘’Türk demokrasisinin darbelerle ve darbeci zihniyetle hesaplaşmasını tamamlayabilmesi için sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur. Meclisin yeni ve sivil anayasa yapması millete karşı ödevidir. Meclisin bu vazifesini yerine getirebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Görevi Kudüs davasına sahip çıkmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın günden güne pervasızlaşan bu saldırılara bigane kalması düşünülemez" dedi.

"EKONOMİNİN KIRILGANLIĞINI AZALTTIK"

Erdoğan ekonomiye dikkat çekerek şunları söyledi; "2024 yılında kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu. OVP'yi daha da güçlendirdik. Tek haneli enflasyona mutlaka ulaşacağız.  Türkiye enflasyonu küçülterek büyüyecek. Geçen yol yüzde 5.1 büyüdük. Uyumlu ve sağlıklı bir büyüme yolundayız. Çok hızlı bir canlanma bekliyoruz. 2025-2027 yıllarında büyümede hızlı bir artış görmeyi bekliyoruz. Geçen sene İstanbulumuzu 17 milyon 370 bin turist ziyaret etti. 56 milyon 700 kişiyi ülke olarak misafir ettik. Bu sene hedef 60 milyar dolarlık turizm hedefidir. Bölgemizde sıcak çatışmalara rağmen turizm sezonumuz iyi geçiyor. 2024 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. 4 Eylül tarihinde Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve heyetini resmi ziyaret kapsamında külliyemizde misafir ettik. Şubat ayındaki tarihi ziyaretimizin ardından sayın Sisi'nin ziyaretiyle Türkiye-Mısır ilişkilerini çok daha ileri seviyeye taşıdık.’’

Bakmadan Geçme