“Kabul görmekte zorluk çektim”

İZSU bünyesinde iş makinesi operatörü olarak çalışan 40 yaşındaki iki çocuk annesi Sevgül Seçkin mesleğinin tek zorluğunun dışarıdan gelen tepkiler olduğunu dile getirerek kabul görmekte zorluk çektiğini söyledi.

“Kabul görmekte zorluk çektim”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi’nden mezun olan, şu anda ise İZSU bünyesinde iş makinesi operatörü olarak çalışan 40 yaşındaki Sevgül Seçkin iki çocuk annesi. Daha önce de ailesinin anaokulunda servis şoförlüğü yaparak önyargıları yıkan Seçkin, bir senedir sürdürdüğü işine tutkuyla bağlı. Yaptığı mesleğin tek zorluğunun dışarıdan gelen tepkiler olduğunu dile getiren Sevgül Seçkin, kabul görmekte zorluk çektiğini aktardı.

Haber

‘ZOR GELMİYOR’

Bir arkadaşının vasıtasıyla iş ilanını gördüğünü vurgulayan Seçkin, “Daha sonra başvurduktan sonra mülakata çağırıldım ve görüşmeler sonrasında işe alındım. Ben işimi gerçekten çok severek yapıyorum ve her gün bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Sevdiğim için yapması da zor gelmiyor açıkçası. Ben işe ilk girdiğim zaman önce bir eğitimden geçtim çünkü çok dikkat isteyen bir iş. Büyükşehir tarafından bize önce iş güvenliği eğitimi verildi. Daha sonra ise iş makineleri hakkında bilgilendirme yapıldı ve pratikte de bunlar öğretildi. Çalışma alanında ise uygulamalı öğrendik” dedi.

‘KADINLAR HER ŞEYİ YAPABİLİR’

Seçkin, bunun yanı sıra öncesinde bir araba kullanma geçmişi olduğunu ifade ederek, “Ailemin anaokulunda servis şoförlüğü yapıyordum. 2004 yılından pandemiye kadar burada şoför olarak çalıştım. Daha sonra pandemi nedeniyle işler zora girince devretmek durumunda kaldık. Beni iş makinesi operatörlüğünde zorlayan tek şey çevremden gelen tepkiler. Yakın çevrem bana ‘Ya nasıl olur, nasıl yapacaksın’ diyordu. Aslında kabul görmekte zorluk çektim diyebiliriz” diye konuştu.

Kadınlara tavsiyelerde bulunan Sevgül Seçkin, hiçbir şeyden korkmaması gerektiklerini ve istedikleri zaman her şeyi yapabileceklerini kaydetti. Öte yandan, kadınların her şeyin üstesinden gelecek kadar güçlü olduklarını belirten Seçkin, “Kadınlar, yapmak istedikleri daha gerçekten her işi erkeklerden daha iyi yapabilirler. Herkesin buna inanması gerekiyor. Çünkü kadın isterse her şeyi yapabilir” açıklamasını yaptı.

 

Haber: Sıla ARABACIOĞLU

Fotoğraflar: Batuhan VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme