İzmir’in Simgesi Bakımsız

İzmir’deki Atatürk Maskı’nın bakımsızlığı ve çevrenin düzenlenmesi tartışmaları gündemden düşmüyor. Tartışmalara kulak veren CHP İzmir Kültür...

İzmir’in Simgesi Bakımsız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’deki Atatürk Maskı’nın bakımsızlığı ve çevrenin düzenlenmesi tartışmaları gündemden düşmüyor. Tartışmalara kulak veren CHP İzmir Kültür ve Sanattan Sorumlu İl Başkan YardımcısıHarun Atalyaman, maskın önemine dikkat çekerek düzenleme çalışmalarının yapılması gerektiğini söylerken, Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, sadece maskın değil tüm yapıların kaderine terk edildiğini dile getirdi.

Haber

Yeni İzmir Gazetesi’nden Sıla Arabacıoğlu’nun özel haberine göre,  Atatürk Maskı’nın yapımına Cemil Şeboy tarafından 2006 yılında başlandı. Türkiye’de 1’inci dünyada ise 10’uncu sıraya giren mask, 2009 yılında Ercan Tatı tarafından 4,2 milyon liraya tamamlandı. Yapımından itibaren sık sık ‘bakımız’ söylemleri ile gündeme gelen maskın heykeltraşı CHP İzmir Kültür ve Sanattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Harun Atalyaman, “Heykele bakımsız demek haksızlık olur” dedi. Öte yandan Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, Buca’da sadece Atatürk Maskı’nın değil tüm yapıların kaderine terk edildiğini söyledi.

Haber

Harun Atalyaman

 ‘Mask, EXPO ile daha da öne çıkacak’

 Atatürk Maskı’nın bulunduğu konumun düzenlenmesine ihtiyaç olduğunu dile getiren Harun Atalyaman, “Zaman içerisinde belediyeler bölgede yapması gerekeni yapıyor. Mesela daha önce oranın karşısı da gecekonduydu, şu anda yok. 2026’da Botanik EXPO var, eğer gerçekleştirilirse buna yönelik çalışmalar olacaktır. Ben daha önce ‘Bazı şeylerin güzel olması için bir şeylerin değişmesi lazım. Bu da Atatürk Maskı ile olabilir’ demiştim. Gerçekten de orası en azından karşı tarafının düzenlenmesi ile birlikte güzelleşmeye başladı. Çevredeki gecekondular ile ilgili belediyenin bir çalışma yapacağını düşünüyorum. Bulunduğu konumun düzenlenmesine ister istemez ihtiyaç var. O tarz muhitler bütün büyük şehirlerin kanayan yaralarından bir tanesi. Herkes daha düzgün bir yerde yaşamayı hak ettiği gibi orası da daha güzel olmayı hak ediyor. Mask, EXPO ile daha da öne çıkacak. EXPO’yu destekleyecek ve desteklenecek bir yapı. Bunun İzmir’e çok katkısı olur” diye konuştu.

‘5 AYDA TEMİZLENEBİLİYOR’

Atalyaman, maskın büyüklüğüne dikkat çekerek, “Orası çok büyük, maalesef her an temizleyeyim diyemiyoruz. Ben 2018’de oranın büyük bir bakımını yaptım, yaklaşık 5 ay sürdü. Oranın temizlenebilmesi için yukarıya kule vinç kurulması lazım. Heykele bakımsız demek haksızlık olur. Burasının biraz daha tanıtıma ihtiyacı var. Burası çok turist çeken bir yer.  Bununla ilgili Buca Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber

Ekrem Gündoğdu

 “BUCA’DA TÜM SİMGE YAPILAR BAKIMSIZ” 

Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu ise Buca’da sadece Atatürk Maskı değil, tüm yapıların kaderine terk edildiğini söyleyerek, “İzmir’in simgesi haline gelmiş önemli bir esere gerektiği özenin gösterildiğini düşünmüyorum. Bunu tüm İzmirli vatandaşlarımız da Yeşildere’den geçerken görüyor. Bu gördüğümüz belediyenin zafiyetidir. Gerektiği bakımın gösterilmediği açıkça belli. Burada kesinlikle zihniyetin değişmesi gerekiyor. Zaten bunu ifade etmeye bile gerek yok, uzaktan bile bakıldığı zaman ne kadar bakımsız bir halde olduğu görünüyor. Ama bu sadece tek bir örnek. Gölet’ten tutun Buca Evlendirme Dairesi’ne kadar birçok yapı kaderine terk edildi” açıklamasını yaptı.

(E.S)

Özel Haber

Bakmadan Geçme