Kadın isterse yapar!

Alaçatı'da 6 yıldır makam şoförlüğü yapan Aynur Sofular, 'Kadın isterse yapar, kimse bizi durduramaz' dedi.

Kadın isterse yapar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aynur Sofular, 50 yaşında. Çok severek yaptığı makam şoförlüğü mesleğine 6 yıl önce başladı. Kendisi Alaçatı’da özel bir otelin makam şoförlüğünü yaparak hem önyargıları yıktı hem de ‘Kadınlar isterse her şeyi yapar’ dedirtti. Mesleğinin kendisi açısından hiçbir zorluğu olmadığını dile getiren Sofular, kadın şoförlere karşı olan önyargının yıkılmasının biraz daha zaman alacağını söyledi. Sofular, yaptığı işi ‘aşk’ ve ‘tutku’ olarak tanımladı.

‘AŞKLA YAPIYORUM’

6 senedir profesyonel olarak makam şoförlüğü yaptığını dile getiren Aynur Sofular, “İşimi aşkla yapıyorum. Özel bir otele gelen misafirlerin makam şoförüyüm. Ben araba kullanmayı ve ilgilenmeyi çok seviyorum. Ben işe sevgiyle başladım. Daha önceden kendi aracım vardı, kullanmayı da seviyordum. Sonra ‘Ben bu işi neden profesyonel olarak yapmıyorum’ dedim. Bana kadın olduğum ve makam şoförlüğü yaptığım için sadece başta değil şimdi de tepki geliyor. Mesela uzun yola gideceğiz, ‘Sizinle mi gideceğiz?’ dediler. Benim bir erkekten farkım yok, ben de araba kullanıyorum ben de aynı işi yapabiliyorum. Bana o soruyu soran kişi, gideceğimiz yere vardığımızda benden özür diledi. Ben önyargıları yıktım, hala daha yıkıyorum. Bizim erkeklerden eksiğimiz ne? Biz de aynısını yapabiliyoruz” dedi.

Sofular, makam şoförlüğü yaptığı süre zarfında unutamadığı bir olayı paylaştı. Otelin bir misafirini havaalanından aldığını dile getiren Sofular, “Otele gelene kadar hiç konuşmadı. Tedirginmiş. Yol boyunca sadece göz ve mimik ile anlaştık. İndiğinde bana korktuğunu söyledi. Ben de ‘Özür dilerim, bir hata mı yaptım?’ diye sordum. Bana güvenmediğini söyledi ve ‘Bir tane duvarımı yıktınız’ dedi. Bu benim unutamadığım bir anım” diye konuştu.

‘İŞİME SARILIYORUM’

Yaptığı mesleğin aşkı ve tutkuyu ifade ettiğine dikkat çeken Sofular, “Ben işverenim sayesinde bu işi daha severek, daha fazla sarılarak ve zevkle yapıyorum. Şu anda da emekli olmayı kesinlikle düşünmüyorum. Emekli olsam da kesinlikle devam ettiririm. Benim 23 yaşında bir oğlum var. Ehliyete başvurmadan önce oğlum benden kendisine araba kullanmasını öğretmemi istedi. Neden benden istediğini sordum, ‘Senden başka kimse bana öğretemez, ben de senin gibi kullanmak istiyorum’ dedi. Bana oğlum hep güzel şeyler söylüyor. Ben oğlumun kendi ayakları üzerinde durmasını, kendi kararlarını vermesini her zaman teşvik etmişimdir” ifadelerini kullandı.

‘YAPMAK İSTERSEK YAPARIZ’

Aynur Sofular, icra ettiği mesleğin kendisi açısından hiçbir zorluğu olmadığını belirterek, “Çünkü bağımsızım, gece de gündüz de çalışsam zorluğu yok. Trafikte elbette çok zor. Sıkıştırmaya çalışıyorlar, ayrımcılık yapıyorlar. Ama ben yine de işimi çok seviyorum. Dışarıdan bana gelen zorluklar var. Bu önyargıları yıkmak biraz daha zaman alacak. Biz kadınlar her mesleği her şekilde yapabiliriz. Biz yapmak istersek, kimse bizi durduramaz. Kadın isterse yapar” açıklamasını yaptı.

 

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme