• Haberler
  • Genel
  • Kadın kooperatifleri yol haritasını belirledi

Kadın kooperatifleri yol haritasını belirledi

İzmir'deki kadın kooperatifleri, İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) buluştu. İZTO’nun kooperatiflerle ilgili çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak, oda bünyesinde verilen teşvikleri öğrenmek için bir araya gelen 200'ü aşkın kadın temsilci, uzmanların yaptığı sunumları dinledi.

Kadın kooperatifleri yol haritasını belirledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Firma teşvikleri ve destekler, KOSGEB teşvikleri, fuar destekleri, İhracat Destek Ofisi, İZTO Vakfı eğitim çalışmaları, coğrafi işaretli ürünler ve kredi fonu destekleri hakkında bilgiler aktarıldığı toplantıda kadın temsilciler, kooperatiflerinin çalışmalarını geliştirmek için yol haritasını belirledi.

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, “Şirket sahibi olmayan bireylerin iş yaşantısına katılmalarına aracılık eden kooperatiflerin, kadın emeğinin ekonomiye kazandırılmasında önemli bir işlevi olduğuna inanıyorum. Bu çerçevede, ülkemizde kadın kooperatifi çatısı altındaki on binlerce kadının, hem kendileri hem de çevreleri için yaşamı yeniden üreterek, toplum ve kalkınma yararına çalışmalar yürütme fırsatını yakalamalarından büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)Temsilcisi Ayşe Temiztaş da “800’den fazla köy muhtarı, 78 kadın kooperatifiyle iletişime geçtik. Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği dayanışmasıyla deprem bölgesinde  ‘mahalle mutfakları’ kurarak hem kadınlar arasındaki dayanışmayı sağlıyor hem de sıcak yemek yapıyoruz. Depremin ardından bir otobüs yardım malzemesini bölgeye ulaştıran İzmir Kadın Kooperatifleri çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor” dedi.

 DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ

Toplantıda deprem bölgesindeki kadınlarla İzmirli kadınlar arasında köprü kurmak amacıyla bir dayanışma bildirisi okuyan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği Temsilcisi Sibel Uyar, “14 milyon kişiyi 11 ili etkileyen, 46 bini aşkın kayba yol açan deprem bizlere daha fazla sorumluluk yükledi. Yan yana olmamız gerektiğini hatırlattı. Yıkım çok büyük, acı çok fazla. Biliyoruz ki afetlerden öncelikle kadınlar etkileniyor. Birlikte ürettiğimiz kız kardeşlerimizi de yitirdik. Bu felaketten sonra seferber olduk, dayanışma köprüsü kurduk. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince sesleri olduk” dedi.

Yaraları sarmanın ancak dayanışmayla mümkün olduğunu ifade eden Uyar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kapılarımız, üretim alanlarımız, tarlalarımız depremden etkilenen tüm kız kardeşlerimize açık. Bu felaket sonrası her kadın her çocuk güvenli yaşama alanlarına kavuşana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bu yıl 8 Mart’ı bu duygularla karşılıyoruz. Birbirimize daha çok kenetleniyoruz. Ülkemizin bir depremin bölgesi olduğunu biliyoruz. Bu enkazı dayanışmayla kaldıracağız. Daha çok üreteceğiz daha çok güçleneceğiz hayatı birlikte dönüştüreceğiz. Kadınların liderliğinde hayatı yeniden yeşerteceğiz.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme