• Haberler
  • Gündem
  • Kadınlar çalışma hayatına İzmir'de daha çok katılıyor!

Kadınlar çalışma hayatına İzmir'de daha çok katılıyor!

SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, çalışma hayatını düzenleyen kanunlar ve istihdam teşvikleri aracılığıyla kadınların iş...

SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, çalışma hayatını düzenleyen kanunlar ve istihdam teşvikleri aracılığıyla kadınların iş hayatına katılımının desteklenerek kolaylaştırıldığına böylelikle kayıtlı istihdam içerisinde kadınların işgücüne katılma oranının artırıldığına vurgu yaparak, kadınların iş hayatında aktif rol oynamalarının gerek toplumsal refahgerekse iş hayatındaki cinsiyet eşitliği ve fırsat eşitliğinin sağlanması açısından önem arz ettiğini belirtti. TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde işgücüne katılma oranının erkeklerde % 70,7 iken kadınlarda % 35,5 olduğunu söyleyen Kurt, İzmir’de aktif çalışan kadın sigortalı sayısının 542.658 kişi ile toplam sigortalı sayısının % 7’sine tekabül ettiğini ifade etti.

Yavuz Kurt açıklamasında, kadınların istihdamının ve iş yaşamına katılımlarının artırılmasına yönelik bazı uygulamaların detaylarına da yer verdi.

TEŞVİK SAĞLANIYOR

İl Müdürü Yavuz Kurt, kadınların çalışma hayatına katılımının kolaylaştırılması amacıyla kadın sigortalı çalıştıran işverenlere yönelik özel teşviklerin verildiğini belirterek “Bu teşviklerden ilki genç, kadın ve mesleki belge sahibi olanların istihdamına yönelik teşvik. 01.03.2011 tarihinden itibaren işe alınan her bir sigortalı için geçerli olmak üzere, özel sektör işverenlerince işe alınan ve işyerinde fiilen çalıştırılan 18 yaşından büyük kadınların, prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hisselerine ait tutarın tamamı (% 20,5) Kanunda öngörülen sürelerle (24 ay ile 54 ay arasında) İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır. Bahse konu teşvikin uygulanma süresi Cumhurbaşkanımızın kararıyla 31.12.2023 tarihine kadar uzatılmıştır” dedi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme