• Haberler
  • Genel
  • Kadınların Taksim’e yürümek istemesine polis engeli

Kadınların Taksim’e yürümek istemesine polis engeli

İstanbul Taksim'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan 21'inci Feminist Gece Yürüyüşü'ne izin verilmedi. Bunun üzerine kadınlar, Cihangir Katlı Otoparkı önünde bir araya gelerek, 'Hükümet istifa' sloganıyla eylem yaptı.

Kadınların Taksim’e yürümek istemesine polis engeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul’da 21’incisi düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü için kadınlar, Cihangir Katlı Otoparkı önünde bir araya geldi.

Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasak kararı sonrasında Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi’nin birçok noktası, polis bariyerleri ile çevrildi. Taksim ve Şişhane Metro istasyonlarının kapatılması ile birlikte kadınlar, otopark önünde bir araya geldi. Eylemde “Hükümet istifa” ve “Korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “İnadına özgürlük” sloganları atıldı.

Polis engeli 

Kadınlar, Taksim Meydanı’na doğru yürümek istedi. Demir bariyer ve kalkanlarıyla sokağı kapatan polis ile bir grup kadın arasında arbede yaşandı.

Yaşanan arbede sonrası polis gruba biber gazı ile müdahale etti. Bir süre sonra dağılmayan grubu polis çembere aldı. Çok sayıda kişi gözaltına alınarak, emniyete götürüldü.

Haber

“Tek adama karşı çok kadın”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da Cihangir’den kadınların eylemine katılarak destek verdi.

Kaftancıoğlu,  gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bütün kadınlara buradan sözümüz olsun. Seneye 8 Mart’ta sadece İstanbul’da değil Diyarbakır’da, Mardin’de Kahramanmaraş’ta da her yerde kadınlar 8 Mart’ı özgürce kutlayabilecek. Bu koşullarda yaşadığımız son 8 Mart. Bu 8 Mart’a yasaklarla 3 kadın cinayeti ile giriyoruz. Dünyanın tüm otoriter yönetimleri en çok korktuğu şey kadınlardır. Şuradaki sesi, enerjiyi görenler, ucu bucağı olmayan kadınları görenler elbette korkar. Korkmakta haklılar. Kadınlar bu iktidarın sonunu 14 Mayıs’ta getirecek” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, daha sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise CHP İstanbul İl Örgütü’nden kadınlarla birlikte katıldığı eylemden karelerle birlikte “Önümüzdeki 8 Mart’ta Taksim Meydanı’nda buluşmak üzere…” dedi.

Bakmadan Geçme