• Haberler
  • Gündem
  • Kahraman polis Fethi Sekin şehadetinin yıl dönümünde anılıyor

Kahraman polis Fethi Sekin şehadetinin yıl dönümünde anılıyor

İzmir Adalet Sarayı’nın C Blok girişinde PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen...

İzmir Adalet Sarayı’nın C Blok girişinde PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda örgüt mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve saldırıda kurşunların isabet etmesi sonucu şehit olan adliye çalışanı Musa Can, şehadetlerinin yıl dönümünde anılıyor.

Saldırı planlayan PKK’lı 2 terörist, bomba ve silah yüklü otomobille 5 Ocak 2017’de saat 16.00 civarında İzmir Adliyesi önüne geldi.

Sürücü koltuğundaki terörist, aracın direksiyonunu kırıp otomobiliyle İzmir Adliyesi C Kapısı önünde bulunan polis memuru Oğuzhan Batuhan Atik’e çarptı. Planları dahilinde olmadığı anlaşılan bu olayla panikleyen teröristler, eylemi gerçekleştirmek için bomba yüklü araçtan inip yaya olarak uzaklaştı.

Caddenin karşısına geçen teröristler, bomba yüklü otomobili patlattı. Patlama sesi üzerine bölgede görevli polis memuru Fethi Sekin, tereddüt etmeden teröristlerle çatıştı. Teröristlerden birini etkisiz hale getiren Sekin, diğer teröristin bir aracın arkasından AK-47 (Kalaşnikof) silahla açtığı ateş sonucu vurularak şehit oldu.

Fethi Sekin’i şehit eden terörist de polis tarafından etkisiz hale getirildi. Teröristlerde 2 AK-47, RPG-7 roketatar, TNT, 8 roketatar mühimmatı, el bombaları bulunduğu tespit edildi.

Şehit polis Fethi Sekin kimdir?

Teröristlerin hain planını bozan kahraman polis Fethi Sekin, 1973 yılında Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyünde dünyaya geldi.

Eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksekokulu’nu kazandı. Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’ndan 1995 yılında mezun olan Sekin’in ilk görev yeri Kilis oldu. Daha sonra Bingöl’e atanan Sekin, 1999-2002 yıllarında bu kentte görev yaptı.

Bingöl’den sonra İzmir’e tayin olan Sekin, yaklaşık 9 yıl adliye önünde görev aldı.

Şehit adliye çalışanı Musa Can

Şehit Musa Can, 1969 yılında Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Çayıraltı köyünde doğdu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Can, daha önce Tekel’de çalışırken kurumun kapatılması sonrası İzmir Adliyesinde görev yapmaya başladı.

48 yaşında şehit olan Musa Can, 12. Asliye Ceza Mahkemesinde 5 yıl önce çalışmaya başladı, emekliliğine kısa bir süre kala İzmir Adliyesi C kapısı önündeki terör saldırısında evrak taşıdığı sırada silah seslerini duyması üzerine camdan bakıp, bir kurşunun isabet etmesi sonucu şehit oldu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme