Kalaşnikofla taramışlar!

İzmir'de 4-5 Haziran cinayetlerinin katil zanlıları geçtiğimiz cuma günü yakalandı. Zanlıların ifadesini alan emniyet kuvvetleri cinayet...

Kalaşnikofla taramışlar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de 4-5 Haziran cinayetlerinin katil zanlıları geçtiğimiz cuma günü yakalandı. Zanlıların ifadesini alan emniyet kuvvetleri cinayet silahlarını ele geçirdi. İzmir’in Konak ilçesinde 4 Haziran’da gece yarısına doğru 35 AIT 325 plakalı otomobile ateş açılmıştı. Saldırıda Karşıyaka Spor Kulübünün taraftar grubu üyelerinden Metin Arslan ile Mehmet Ali Oğuz yaralanmıştı. Arslan, müdahaleye rağmen kurtarılmamıştı.Karşıyaka’da berber dükkanı işleten Yener Edis de 5 Haziran’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, çaycılık yapan Osman Tezcan yaralanmıştı. Zanlılar ise polisin takibi sonucu Cuma günü yakalanmıştı.

 

SİLAHLAR YAMANLAR’DA…

 

Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda saldırıda kullanılan kalaşnikof Yamanlar Dağı’nda, tabancalar ise Karşıyaka ilçesindeki evde ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 4’ü, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlan 9 zanlı, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden katil zanlısı M.D. ve A.Y’nin aralarında bulunduğu 8 zanlı tutuklandı, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayda kullanılan sahte plakalı otomobili saldırıdan bir süre önce zanlılara getirdiği tespit edilen Ş.A’nın başka bir suçtan cezaevinde olduğu öğrenildi.

 

2 CİNAYET BAĞLANTILI

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden M.D’nin, 5 Haziran’da Karşıyaka ilçesindeki Donanmacı Mahallesi’nde berber dükkanı işleten Yener Edis’in öldürüldüğü ve bir kişinin yaralandığı saldırının da faili olduğu tespit edildi. Silahlı saldırının güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde arkadan gelen otomobilin, önündeki otomobile hafif şekilde çarpması, iki aracın da olay yerinde durmaları ve silahlı saldırı anı yer alıyor.

Bakmadan Geçme