KalDer İzmir'den Belenco'ya ziyaret

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan kuvars yüzey üreticisi Belenco firmasına...

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan kuvars yüzey üreticisi Belenco firmasına teknik gezi organize etti. KalDer İzmir Şubesi üyesi 10 kuruluştan farklı pozisyonlardan 20 katılımcının dahil olduğu teknik gezi kapsamında Belenco tesisleri ziyaret edilerek üretim hatlarında incelemelerde bulunuldu. KalDer İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde üye firmalardaki iyi uygulama örneklerini katılımcıların yerinde deneyimlemesine olanak sağlayan teknik gezilerde KalDer üyeleri farklı sektörlerdeki üretim süreçleri hakkında da bilgi sahibi oluyorlar.  Bu kapsamda Belenco İşletme Koordinatörü Hakan Ömür de Belenco firmasının kuruluşu ve bugüne kadar geçtiği önemli eşikleri KalDer teknik gezi katılımcıları ile paylaştı.

“ÇALIŞMAYA DEVAM”

Yaptığı sunumda Belenco’nun kuruluş felsefesini anlatan İşletme Koordinatörü Hakan Ömür, 2011 yılında kurulan Belenco’nun bugüne kadar birçok dönemeci sorunsuz aştığını söyledi. 2014 yılında ‘Belenco Plus’ yatırımı ile hazır işlenmiş kuvars yüzey ürünlerinde ülkenin ilk üreticisi ve ihracatçısı olduklarını vurgulayan Ömür, “2015 yılında ikinci hat ile yüzde 100 kapasite artışı gerçekleştirdik. Robot kol yatırımı ile yine ülkemizde ilk olarak uzun damarlı ürünlerin üretimini yaptık” dedi.

2018 yılında üçüncü hat yatırımı ve sektöründe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı ilk Ar-Ge Merkezi unvanını da aldıklarını hatırlatan Ömür, “2021 yılında dünyada bir ilke imza atarak Belenco Hijyen Plus Self Clean yüzeyleri geliştirdik. Önümüzdeki süreçte büyümeye, katma değerli ürünler üretmeye ve ülkemiz için ihracat yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber Bülteni

Bakmadan Geçme