KalDer teknik gezide

Kalite Derneği İzmir Şubesi, İzmir'de faaliyet gösteren sanayi tesislerine yönelik teknik gezilerini sürdürüyor. Son alarak Cevher Grubu kapılarını KalDer'e açtı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi, teknik gezilerine devam ediyor. Bu kez ESBAŞ’da bulunan ve jant üretimi yapan Cevher Grubu’na teknik gezi düzenlendi. KalDer İzmir Şube üyesi 17 firmanın yönetici, teknik müdür ve mühendislerin katılım gösterdiği gezide jant sanayinin özellikle güvenlik protokolleri ve üretim teknikleri incelendi. 

KalDer İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen teknik gezide Cevher Grubu CEO’su ve KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özmen Cevher Grubu’nun prensiplerini, üretimde dikkat ettikleri unsurları paylaştı. Yürüttükleri faaliyetlerden önce Cevher’in kuruluş hikayesini paylaşan Oğuz Özmen, Cevher’in, Teknik Öğretmen Hüseyin Özyavuz tarafından 1955’te kurulan ve otomotiv endüstrisinde alüminyum  alaşımlı döküm teknolojilerinde uzmanlaşan öncü bir firma olduğunu söyledi.

1980’li yılların başında Türkiye’nin ilk alüminyum döküm jantını üreten Cevher Grubu’nun, bugün Ege Serbest Bölgesi’nde toplam 78 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan, yüksek teknolojiye ve esnek üretim yapısına sahip iki fabrikasında, yıllık 2,5 milyon jant kapasitesi ile otomotiv sektörüne hizmet verdiğini ifade eden Özmen, “Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz, Skoda, Seat ve Stellantis gibi otomotivin önde gelen OEM müşterileri ile tasarım ortağı olarak çalışıyoruz. Ürün tasarım, geliştirme, üretim ve doğrulama aşamalarındaki tüm gereksinimleri kendi bünyemizde karşılıyoruz” dedi.

Ürün tasarım faaliyetlerinde CAS, CAD, CAE, FEA ve döküm simülasyonları kullandıklarını vurgulayan Özmen, “Kalıp tasarımı ve üretiminde CAD/CAM ve 5 eksenli CNC teknolojileri ile üst düzey verimlilik sağlarken, OEM müşterilerimiz tarafından onaylanmış laboratuvarlarımızda malzeme, darbe, çok eksenli yorulma (ZWARP)gibi üst düzey güvenlik testleri ile ürün güvenliğini garanti altına alıyoruz. Sürdürülebilir büyüme modeli ile 2021’de Endüstri 4.0 alt yapısıyla kurulan tam otomatik yeni boyahanemizde, 24 inç boyutuna kadar çıkabilen özel işlemeli jantları daha az ham madde ve enerji tüketen, dolayısıyla karbon emisyonunu azaltan üretim teknolojimizle üretebiliyoruz” diye konuştu. 

Özmen’in konuşmasından sonra Ar-Ge/Mühendislik, Cevher Dijital ve Data Analitiği sunumları yapılarak fabrika turu ile gezi tamamlandı. 

Bakmadan Geçme