Kale İçi'nin derdi çok

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre, Seferihisar Sığacık'ta bulunan otel sahipleri gece geç saatlere kadar...

Kale İçi'nin derdi çok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre, Seferihisar Sığacık’ta bulunan otel sahipleri gece geç saatlere kadar süren yüksek sesli müzikten müşterilerinin çok rahatsız olduğunu ifade ederek yerel yönetimlerin denetimleri sıklaştırmasını istedi

Kale İçi’nde butik tarzı otel işleten bir otel sahibi, Kale İçi’nde bulunan alkolü mekânların gece 1’den sonraki yasaklara rağmen son ses müzik açtıkları içingeceleri müşterileri tarafından arandığını söyledi.
“Müşterilerim geç saatlerde bana yüksek sesli müziğin kaydını atarak benden bu konuda bir şeyler yapmamı istiyorlar” diyen otel sahibi konuya belediyenin el atması gerektiği belirti.

 

Haber

Sorunlar çok

Kale İçi’nde var olan otellerin sadece yüksek sesten rahatsız olmadığını dile getiren otel sahibi, sorunları şöyle anlattı: “Sivrisinek sıkıntımız çok oluyor. Müşterilerimiz bundan çok şikâyetçi oluyorlar. Kale içinde bu konuda ilaçlama yapılmıyor. Alt yapı gibi ciddi başka bir sorunumuz var. Kirli sular gitmiyor. Çöp ve sokak temizliği anlamında çok dertliyiz. Otopark sorunu belli başlı bir sorun oluyor. Bize gelen müşteriler burada otopark niyetine kullanılan boş bir araziye araçlarını bırakabiliyor. Yeterli değil. Özellikle bayram ya da hafta sonu gibi dönemlerde çok sıkıntı çektiklerini ifade ediyorlar. Bu size anlattığım sorunlar benim kendi sorunlarım değil bizim müşterilerin yaşadıkları. Ben onların sesiyim. Birçok müşterimiz otelimizden ayrıldıktan sonra çok rahatsız olduklarını söylüyorlar. Yüksek sesli müzik tabi ki bunun başını çekiyor.”

 

Haber

Selda Akbal

Orta yol

Seferihisar Sığacık’ta Mavi Butik Oteli işleten Selda Akbal ise Sığacık Kale İçi’nde yüksek sesli müzikten daha önemli sorunları olduğunu belirterek, “Benim için bir yaz sezonda turistlik bir yerde olması gereken şeyler bunlar. Sadece birkaç yerde bazı alkollü mekanın sesi çok fazla. Onun dışında turistik bir yer ve insanlar da eğlenmek istiyorlar. Burada müzik saat 1’den sonra bitiyor. Bu da yazlık yerlerde bence normal bir durum. Bazen müzik gece 1’de bitti diye üzülüyor insanlar. Bizden talep ediyorlar. Ben belki konum itibariyle çok etkilenmediğim için rahatsızım diyemem. Ama alkollü mekânlara yakın olan otellerin bu konuda şikâyetleri olabilir tabi. Benim başka bir şubem var. O etkileniyor sesten. Bu konuda müşterilerim bana geldiklerinde ‘Biz müzikten rahatsızız’ dediklerinde durumu uygun bir dille açıklamaya çalışıyorum. Onlar da genelde hak veriyorlar. Ama diğer arkadaşlar dip dibe oldukları için bu gürültülü ortam onları etkiliyordur. Bazı mekanların haddinden fazla yüksek ses açtıklarını söyleyebilirim”

 

Haber

Otel sahibi Akbal, Sığacık Kale İçi’nde belediyenin ve turizm bakanlığının çok yetersiz kaldıkları belirterek “ Sığacık’ı geliştirmek, tanıtmak anlamında ciddi anlamda sıkıntıları var” dedi.

Haber

Tatil süresini uzatmak

Belediye ya da turizm bakanlığına bağlı çalışanlardan tanıtım anlamında bir adım atmalarını isterim şeklinde konuşan Akbal Sığacık Kale İçinde bulunun sorunları şöyle anlattı:

“Çevre düzenlemesiyle ilgili Sığacıkta çok ciddi sorunlar var. Artı Sığacık’a tatile gelen insanların iki günden fazla tatil yapma gibi bir alternatifleri yok. Bir gün tekne turuna gider iki gün de denize gider. Turistlerin en fazla burada konakladıkları gün sayısı üçtür. Bunu maksimum bir hafta ya da 10 güne çıkarırsın. Sığacık’a gelen misafirler en fazla üç gün kalabiliyor. Bir hafta kalan sıkılabiliyor. Çok istisnadır bir hafta kalan müşteri. Bunun böyle olmasının çok fazla sebebi var. Mesela ulaşım çok kötü. Herkes arabasıyla gelemiyor. Buraya gelene kadar 3- 4 araç değiştiriyorlar. Otogardan Sığacık’a direk gelen bir otobüs olsa belki de bize gelen misafirler daha fazla gelmek isteyecekler. Bazen çoğu misafirlerimizi kendi araçlarımızla almak durumda kalıyoruz. Onun dışında Sığacık Kale İçi’nden ibaret. Kale İçi’ne de baktığınızda belediye burada yok. Gerek alt yapı konusunda gerek temizlik konusunda.Burada çok fazla pansiyon olduğu için mevcut elektrik sistemi kaldırmıyor. Çok fazla logar kokusu var. Biz kendimiz mekânlarımızın önünü süpürüyoruz. Konakla anlamında bizi gelende yerli turist tercih ediyor. Yabancı turist bu konuda genelde büyük otelleri tercih ediyor. Bizim Kala İçindeki otel ve pansiyonlarla olarak yabancı turisti kendimize bağlama gibi bir imkânımız olmuyor. Büyük oteller paket halinde çalışıyor. Bizim için de böyle bir çalışma yapılsaydı belki de Kale İçi daha hareketli daha canlı canlı olurdu. İşte burada yine Sığacık Kale İçinin tanıtım anlamındaki eksikliğine gelmiş oluyoruz. Bizim tanıtımımızı kimse yapmıyor. Kale İçinin doğru düzgün tanıtımı yapılsa bizim Alaçatı, Çeşme gibi tatil yerlerinden bir farkımız kalmaz. Aynı hizmeti veriyoruz. Ama biz tanınmadığımız için onlar tercih ediliyor. Sığacık Kale İçinde çöp atma yerleri yok. Sokakların temizlenmesi lazım. Çünkü insanlar buraya geldiğinde temiz olmasını istiyorlar. Sahil boyunca yerler pis. Gelen müşteri neden temizlik yapılamadığı soruyor bize. Belediyenin mutlaka Kale İçi birilerini temizlik için görevlendirmesi gerekiyor. Çünkü hiç kimse pis bir yerde tatil yapmak istemez.

Haber

Özel Haber

Bakmadan Geçme