Kampta Filminin galası Çiğli'de yapıldı

'Kampta' filminin galası, 14 Eylül 2024 tarihinde Çiğli Belediyesi Fakir Bayburt Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Galaya Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay çelenk gönderirken, film ekibi ve çok sayıda davetli katıldı.

Galada Yapımcı Ali Ceylan, Yönetmen Ramazan Er ve Senarist Bülent Özden başta olmak üzere, oyuncu ekibinden Sait Demirel, Barbaros Deren, Ceren Aykanat, Ezgi Kuplay, Hayri Aykanat, Metehan Yıldız, Derya Akgül ve Orhan Günçiçek hazır bulundu. Filmin makyözü Funda Boldumaz da galaya katılanlar arasındaydı.

Katılan Dernek ve Vakıf Temsilcileri

Sanat, Kültür ve Medya Derneği Başkanı Yusuf Aktaş ve dernek üyeleri Çağlar Tokyürek, Talat Yavaş ve Mustafa Gökgöz de etkinlikte yer aldı. Ayrıca, Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Başkanı Ahmet Gündüz de gala davetlileri arasındaydı. Gazetem İzmir TV ve Erkekçe TV İmtiyaz Sahibi Salih Erkek de galada yer alarak organizasyona destek verdi.

Kokteyl ve Hatıra Fotoğrafları

Kokteyl ile başlayan etkinlikte davetlilere çeşitli ikramlar sunulurken, film ekibi ve konuklar birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.

Ali Ceylan: "Gençlerin Önünü Açmalıyız"

Filmin yapımcısı Ali Ceylan, gala öncesi verdiği röportajda, filmi çekerken maddi destek alamadıklarını ve sadece İzmir Sinema Ofisi'nden yemek yardımı aldıklarını dile getirdi. Ceylan, “Bütün giderler üç arkadaşımızın cebinden çıktı. Devletin bazı kurumlarının bu tarz projelere el atması gerektiğini düşünüyorum. Çok yetenekli insanlar var ve onların önünü açmak lazım. Ekibimizin İzmir'de yaşaması ve bütçemizin kısıtlı olması nedeniyle filmi İzmir'de çekmeyi tercih ettik. Eğer gerekli sponsorları bulursak, Ocak veya Şubat gibi filmin devamını çekmeyi planlıyoruz. İzmir, bundan sonraki projelerimiz için de öncelikli olacak,” diye konuştu.

Ramazan Er: "Sosyal Mesaj Vermeye Çalıştık"

Filmin yönetmeni Ramazan Er, film çekim sürecinde zaman sıkıntısı yaşadıklarını ve 309 dakikalık bir kayıt aldıklarını belirtti. Er, “Muhtemelen bu kadar uzun bir kayıt alan başka bir ekip yoktur. Amacımız sosyal bir mesaj vermekti. Kötü insanların toplum üzerindeki olumsuz etkilerini ve bu etkilerin hayatımızın bir gerçeği olduğunu filmde işledik. İzmir'de sinema adına büyük işler yapmak istiyoruz. Bu filmde, madde bağımlılığı ve diğer olumsuzluklarla mücadelede, sanatı bir araç olarak kullandık,” ifadelerini kullandı. Er ayrıca, İzmir'de daha fazla film ve dizi çekmek istediklerini ve bu süreçte yerel halkla birlikte çalışmayı hedeflediklerini ekledi.

Bülent Özden: "İzmir'den Yola Çıktık"

Senarist Bülent Özden ise, filmin senaryo sürecinde yaşadıkları zorluklara değinerek, “Zaman en büyük sıkıntımızdı. Ancak amacımız, İzmir'den bir şeyler başarmaktı. İzmir bizim için çok önemli ve bu projeyle birlikte, İzmir'i sinema dünyasında daha görünür kılmayı hedefliyoruz. Filmde, kötü insanların toplumda yarattığı negatif etkiyi ve bu durumun neden olmaması gerektiğini izleyicilere aktarmaya çalıştık. Oyuncularımızda rollerini iyi analiz ederek beyaz perdeye mükemmele yakın bir şekilde taşıdı. İçinde bulundukları karakterleri çok iyi anlamışlar.” dedi.

İzleyicilerden Büyük İlgi

Galaya katılan izleyiciler, filmin konusundan derin etkilendiklerini ve özellikle bazı sahnelerin gerçek hayatla birebir örtüştüğünü dile getirdiler. İzleyiciler, filmde verilen sosyal mesajların toplumda önemli bir yankı uyandıracağını düşündüklerini ifade ettiler.

Teşekkürler ve Gelecek Planları

Film ekibi, galaya katılan herkese teşekkür ederek, destekleri için minnettar olduklarını belirtti. İzmir'de devam edecek projelerde yine yerel sanatçılarla çalışmayı ve İzmir'i sinema sektöründe daha ileriye taşımayı hedeflediklerini duyurdu.


 

Bakmadan Geçme